Rise of the Ronin: gyenge grafika ÉS teljesítmény!? [VIDEO]

Ha egy játék szépen néz ki, és emellett nem tartja a frame rate-et, az még valahol elfogadható… viszont ha egy olyan játékról van szó, ami kinézetre sem erős, és emellett sem tudja napjaink standardját tartani a másodpercenkénti képkocka-ábrázolásban, az már gáz.

 

A Team Ninja következő játéka, a Rise of the Ronin pár napra van csak a megjelenéstől, és bár a harcot és az erőszakos elemeket pozitívan fogadták azok, akik eddig játszhatták a PlayStation 5-re készült játékot, a vizualitása esetében már sok a kritika. Mondhatni úgy néz ki, mintha PlayStation 4-re készült volna. Oké, akkor ezek után joggal lehetne elvárni, hogy stabil teljesítménye legyen: de még ez sem jött össze! A Rise of the Ronin küszködik a másodpercenkénti 60 képkockás frame rate elérésével, holott a Team Ninja a PlayStation 4-en (például a két Nioh során) ezt biztosítani tudta, és azok is hasonlóan japán környezetben játszódó akciójátékok voltak.

A lent beágyazott videóban SkillUp beszél az élményeiről, amit a megjelenés előtti próba során szedett össze. Szerinte nem 60 FPS-sel futott a Rise of the Ronin, hanem inkább 45-tel, és még ez is gyakran csökkent. A jelenetek esetében úgy látta, hogy 30 FPS-re korlátozottan futottak. A PlayStation 5-exkluzív címek esetében eddig szinte kivétel nélkül kiemelkedően stabil teljesítményt láthattunk, de a Team Ninja játéka lehet a kivétel.

Eddig is voltak kétkedő hangok a játék grafikáját látva, de az átlag alatti teljesítmény újabb olyan tényező lehet, ami az eladásoknak árthat, és mivel a célegyenesben van, napokra a megjelenésétől, a Team Ninja az első napi patchre tehetett fel mindent. Ha jól sül el a japán csapat all-inje, akkor azzal kijavít mindent, és a megjelenésre már hozza azt, amit elvárhatunk tőle, bár a grafika állapotán talán ez sem fog sokat segíteni…

Sok év után a március 22-én PlayStation 5-re megjelenő Rise of the Ronin a Team Ninja első nyílt világú játéka lesz.

Forrás: Tech4Gamers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu