Xboxra is készül a Persona 6? Egy régebbi rész is a Nintendo Switch utódján?

Az Atlus (a SEGA leányvállalata) állítólag nem csak PlayStationre, illetve PC-re tervezi a franchise következő részét, hanem a Microsoft konzoljára is, ami nem szokott felettébb gyakori lenni, ami abból a szempontból érthető, hogy a Microsoft amerikai cég, az Atlus pedig japán stúdió.

 

2023 előtt mindössze KÉT alkalommal bukkant fel a Persona franchise az Xbox konzolokon. 2012-ben jött a Persona 4 Arena, 2014-ben pedig a Persona 4 Arena Ultimax. És ennyi. Aztán három rész az Xboxokra végül átruccant, illetve felbukkant a trió az Xbox Game Passon is. Talán emiatt lehet úgy, hogy a Persona 6 Xbox Series-re is megjelenhet, állítja egy bennfentes, Nate The Hate.

Szerinte Xbox verzió is lesz a franchise évek óta várt új epizódjából, de abban már nem biztos, hogy napra pontosan ugyanakkor fog megjelenni mint a PlayStation 5 verzió (ugyanis nincs annyira messze, hogy addigra már a következő konzolgeneráció is a boltokban legyen), de látva a franchise korábbi részeinek multiplatform megközelítését, szerinte logikus arra gondolni, hogy a Microsoft és a Sony konzolja egy napon fogja megkapni a Persona 6-ot.

Térjünk rá a Nintendo Switch utódjára, amit a Nintendo még be sem jelentett, és valószínűleg csak a nyáron, esetleg ősszel fog bemutatni, ugyanis a pletykák szerint 2025 elejére halaszotta a nagy N a hybrid platform megjelenését. Egy másik Atlus-bennfentes szerint Persona 3 Reload fel fog bukkanni a Nintendo Switch 2-n. Ez a 2006-ban PS2-re megjelent RPG remake-je. Ugyanez az illető azt is mondja, hogy a Studio Zero első RPG-je, a 2016-ban Project Re Fantasy-ként bejelentett Metaphor: ReFantazio is fel fog bukkanni a 2017-ben megjelent Switch utódján.

Mindez még nem hivatalos, de a Microsoft korábban mondta, hogy terjeszkedne Ázsiában és Japánban, és feltehetőleg a SEGA kapott egy kis pénzt, hogy a Persona az Xbox platformokon is fenn legyen…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu