CD Projekt RED: több projekt is elindult a fejlesztés rögös útjain

A CD Projekt RED (CDPR) egyszerre több fát tart a tűzbe, és úgy látni, hogy a fejlesztés fázisaiban azért a játékaik lassan is, de mozognak előre, de azért ne számítsunk rájuk hónapokon belül.

 

A The Witcher új trilógája, a Polaris kapcsán azt hallottuk eddig a CDPR-től, hogy teljeskörű fejlesztésbe fog lépni 2024 során, de ez még nem történt meg, ugyanis a lengyel cég szerint még pre-produkciós, azaz a fejlesztést megelőző fázisban vot február végén. A Sirius kódnevű projekt, a The Witcher spinoff, amin a Thr Molasses Flood dolgozik, egy kreatív reset után hasonlóan pre-produkciós fázisban áll. A The Witcher Remake, továbbá a Cyberpunk 2077 folytatása még ennél is fiatalabb, koncepciós állapotban van.

Ezekből pedig értelemszerűen az következik, hogy rövid időn belül ne számítsunk egyetlen új játékra sem a lengyel fejlesztőktől. Pedig dobták a saját technológiájukat, így a REDengine a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty-ben volt utoljára használva. Ennek ellenére mintha nem nagyon segített volna a CDPR-nek az Unreal Engine 5-re való váltás, pedig ez egy olyan engine, amit széleskörűen alkalmaznak a játékiparban (a másik a Unity).

A fejlesztők többsége a fő The Witcher folytatáson dolgozik, de sokan a CDPR bostoni stúdiójában a Cyberpunk 2077 folytatásával foglalkoznak. Emiatt érthető, hogy a Cyberpunk 2077 és a Phantom Liberty fejlesztése lényegében befejeződött (azaz csak patchelni fogják a játékot és a DLC-t, ha erre kifejezetten szükség lesz például a hibázó driverek miatt). Kb. 20 ember eközben egy új IP-n, a Project Hadaron dolgozik, szóval páran átléptek ebbe a projektbe.

Amúgy 2023 volt a CDPR második legjobb éve. A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty 5 milliót dobott rá az alapjáték 20 millió eladására. A The Witcher franchise is már 75 milliónál tart, így a három adatot összeadva már több mint 100 millió értékesítést hozott össze a lengyel csapat.

Forrás: WCCFTech, CDPR

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu