Eladta a SEGA a Relic Entertainmentet, és többszáz európai dolgozót rúgott ki!

A nagyobb játékkiadók mostanában ahhoz folyamodnak, hogy a korábban felvásárolt stúdióikból néhányon túladnak, ha nem azok bezárása mellett teszik le a garast; a minap az Embracer Group szabadult meg a Gearbox Entertainment Company-tól, és most a SEGA adta el a Relic Entertainmentet.

 

A japán cég közölte, hogy a Relic Entertainment kiválik a SEGÁból, ami egy független stúdió lesz, és ezek után is támogatni fogja a játékait, így például a Company of Heroes 3 is a csapat gondozásában marad. Emellett a SEGA kb. 240 embert küldött el az európai stúdiókból, hogy a fixált költségeit optimalizálni tudja. A Gamesindustry szerint a legnagyobb leépítéseket a Creative Assembly és a SEGA Europe hajtja vége, de „kis számú” elbocsátás a HARDlightnál is történt.

Így szól a Relic Entertainment függetlenségéről szóló közleménye: „Fontos bejelentésünk van játékosaink és rajongóink számára. Egy külső befektetővel a Relic Entertainment egy független fejlesztőstúdióvá válik. Ez hatalmas változás számunkra, de egy dolog nem változik: csodálatos élményeket akarunk létrehozni a játékosaink számára. Rajongóinkat szeretnénk biztosítani arról, hogy továbbra is támogatni fogjuk címeinket, köztük a Company of Heroes 3-at is – már alig várjuk az áprilisi 1.6-os frissítést, amely tele lesz új tartalommal és a közösségünk által kért funkciókkal.

Szeretnénk köszönetet mondani a SEGA-nak, amelynek az évek során nyújtott támogatása és útmutatása az átállás során nagyban hozzájárult a sikerünkhöz. Lehet, hogy kiszálltunk a SEGÁból, de barátok és kollégák maradunk. Izgatottan várjuk a Relic következő fejezetét, és reméljük, hogy mindannyian csatlakoztok hozzánk, hogy új élményeket teremtsünk rajongóinknak világszerte,” írta a Relic.

A Relic a Company of Heroes előtt más játékokat is készített: Age of Empires IV (2021), Warhammer 40K: Dawn of War-trilógia (2004, 2009, 2017), Warhammer 40K: Space Marine (2011; ez a játék a többi valós idejű stratégiával ellentétben egy TPS volt!). Vajon ki veszi át a SEGA szerepét felettük?

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu