Nyílt bétát kapott a Gothic Remaster [VIDEO]

Kicsit bonyolultnak hangzik, hogy kiemeltük, hogy remasterről van szó, de azért kifejtjük, hogy miről is van szó, ugyanis elsőre nem biztos, hogy az jut eszünkbe, amire gondolhatnánk.

 

2019-ben jelentette be az Embracer Group egyik leányvállalata, a THQ Nordic, hogy a 2001-ben megjelent Gothicból készül egy remake. Az eredetit a Piranha Bytes fejlesztette, de ők is a THQ Nordic alá vándoroltak még annak az évnek a májusában (akkoriban az Embracer még két kézzel kapkodott a cégek iránt, manapság pedig eladja őket…). 2019 decemberében megjelent a Gothic Playable Teaser, és a pozitív fogadtatás miatt februárban a kiadó közölte, hogy jön a remake. 2021 márciusában, a fejlesztés megkezdése előtt létrejött az Alkimia Interactive (ami ugyanúgy Barcelonában található mint a teaser mögött levő THQ branch), amihez állítólag sokan átmentek a Piranha Bytestól, amit minimum ideiglenesen is, de bezártak (és lehet, hogy végleg!).

Na, nem erről a projektről van szó. A remake helyett egy REMASTER a hírünk témája, és emiatt meg kellett a kettőt különböztetnünk. A remasterből az első béta elérhető. Ez az Unreal Engine 4-en fut, és ha megvan az eredeti Gothic a Steamen, akkor ingyen hozzá tudunk férni a Valve felületén a rajongói projekthez. A Steamen a Gothic tulajdonságai-béta verzió alatt (jobb klikk, Properties, Beta Versions, ha angolul használnánk) adjuk meg ezt a kódot: TheColonyisNotUnreal – ha ez megvan, akkor el is kezdi a Steam letölteni a próbaverziót, amiből egy videót lent meg lehet tekinteni.

Ezzel egy eléggé fura helyzet kerekedett ki. Talán eddig egyszer sem volt példa arra, hogy egy játékból egyszerre készül egy remake és egy remaster, és az előbbin ráadásul az eredeti stúdió fejlesztői (is) dolgoznak! Ilyesmit még a The Last of Us sem hozott össze, holott annak PlayStation 4-es remastere másfél évvel a PlayStation 3-as eredeti után jelent meg. A PlayStation 5-ös remake pedig ezt sok-sok évvel később követte csak…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu