Final Fantasy VII Rebirth: nem mindenki tudja megszerezni a platina trófeát!

A Square Enix valahogy egy furcsa hibát követett el a Final Fantasy VII remake projekt második részével kapcsolatban, ugyanis nem mindenki érintett a bugban… de ha nem tervezzük „kiplatinázni” a játékot, nincs semmi probléma.

 

A Kotaku számolt be arról, hogy a Final Fantasy VII Rebirth egyik mellékküldetésével kapcsolatban van egy furcsa hiba. A játék vége felé van ugyanis egy olyan mellékküldetés, ami pontszámhoz kötődik. Ezt viszont a játék nem rögzíti megfelelően, így a sztahanovista játékos, aki a platina trófeára áhítozik, nem tudja megszerezni azt, ugyanis ahhoz ezt a küldetést is sikerrel kellene teljesítenie, és önhibáján kívül nem tudja ezt elérni. (A bugos pontszámról nem mi tehetünk, ugyebár…)

A mellékküldetésben az a cél, hogy a G-Bike Arcade Simulatorban érjünk el egy bizonyos pontszámot. Ezt a szimulátort a játék vége felé látjuk. A „legnagyobb bulikirály pontszáma” (ultimate party animal’s high score) a Square Enix hibája miatt nem dönthető meg, és ez kell a platina trófeához. Viszont van egy csavar a történetben: ha lemezesen vettük meg a játékot, a bug nem érint minket, bár ehhez egy uninstall is kelleni fog, ugyanis egy patch hozta magával a hibát! (Remek a tesztelés!)

Szóval akinek ott van a két Blu-ray lemez, könnyedén lecsatlakozhat az internetről, letörölheti a PlayStation 5 SSD-jéről a Final Fantasy VII Rebirthöt, majd újratelepítheti annak alapverzióját. Ekkor ha betöltik az elmentést a bug előtti időpontról, a mellékküldetést gond nélkül abszolválhatják, így az az átkozott G-Bike Arcade Simulator nem fog hibás pontszámot adni nekünk, akárhogy is próbálkozunk.

A végére a tipikus Square Enix-féle poén: a japán kiadó még nem nyilatkozott a bug kapcsán, és emiatt fogalmunk sincs, hogy mikorra tervezik kijavítani a hibát. Ezt ki KELL küszöbölniük, mert azért van pár rajongó, aki szeretné a platina trófeát, és ez bizony nekik lehet felettébb bosszantó hiba.

Forrás: VGC, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu