Grand Theft Auto VI: a halasztás mégsem olyan biztos?

A Rockstar Games játéka talán mégsem későbbi időpontban fog csak eljutni a PlayStation 5-re és az Xbox Series-re (addigra állítólag már a PlayStation 5 Pro is a boltokban lesz), ugyanis egy megbízható forrásból azt halljuk, hogy nincsen akkora baj.

 

Néhány nappal ezelőtt a Kotaku arról számolt be, hogy a Grand Theft Auto VI talán 2025 végére, esetleg 2026 elejére is elcsúszhat. Viszont most a Bloombergtől Jason Schreier (aki korábban a Kotakunak írt) rákérdezett a Rockstaron belüli forrásaira arra, hogy mi a helyzet. A Take-Two ékköve (a kiadó a minap vásárolta meg a Gearbox Entertainment Company-t az Embracer Grouptól) lényegében csak a vállát rándította a pletykákra, így talán nincs akkora esély a halasztásra… bár az is lehet, hogy a stúdió csak elrejti az igazságot, és mégis erőltetett menethez fog folyamodni a fejlesztés során, ahogy a Red Dead Redemption 2 esetében is erről hallottunk.

A Grand Theft Auto V-ből több mint 195 millió példányt adtak el az utóbbi tíz és fél év során, és ennél jobb eredményre a fizetős (prémium) játékok között csak a Minecraft volt kképes. Eredetileg 2013 tavaszára tervezték a megjelenést, de végül csak az év szeptember 17-éjén bukkant fel PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A már több mint 60 millió eladásnál járó Red Dead Redemption 2 két halasztáson is átesett: eredetileg 2017 végén jött volna, de először 2018 tavaszára tolták, aztán csak 2018. október 26-án jelent meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

A Kotaku cikkére a Take-Two részvényeinek értéke valamennyit azért csökkent, de a Rockstar erőltetni akarja az irodai munkát, ugyanis mind a kétezer alkalmazottjától azt követeli, hogy a Grand Theft Auto VI fejlesztésének utolsó fázisában a termelékenység növekedése és a biztonság javítása érdekében leállítja az otthoni, home office munkát.

A Grand Theft Auto VI megjelenési időszaka továbbra is hivatalosan annyi, hogy 2025.

Forrás: WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu