Jim Ryan: „a PlayStation 5 akár a Sony legsikeresebb konzolja lehet!”

Ehhez persze a PlayStation 2-t trónfosztania kellene, és a világ legsikeresebb konzoljával kapcsolatban is mondott egy érdekes adatot a Sony Interactive Entertainmenttől holnap távozó vezető.

 

Ryan az Official PlayStation Podcast vendége volt nyugdíjba vonulása kapcsán, és itt beszélt a PlayStation játékipari helyzetéről, és kifejezetten optimistán nyilatkozott: „Azt mondanám, hogy jelenleg a legjobb helyzetben vagyunk. Nagyon világosan és következetesen fogalmaztuk meg, hogy mit képviselünk: nagyszerű konzolokat, nagyszerű konzolos játékélményt és nagyszerű játékokat. Azt mondanám, hogy jelenleg a csúcson vagyunk.

A PlayStation 5 jó úton halad afelé, hogy minden idők legsikeresebb konzolja legyen, és úgy gondolom, hogy a PlayStation Studios által fejlesztett játékok és játékélmények a legjobbak, amiket valaha láttunk. A PlayStation 5-re eddig kiadott játékok száma a ciklus ezen szakaszában messze meghaladja mindazt, amit eddig valaha is csináltunk,” nyilatkozta Ryan. Bár nem részletezte, hogy mi alapján magasztalja ennyire a PlayStation 5-öt (a játékkínálatban pedig talán belevette a régebbi játékok újrakiadását a PlayStation Plus Premiumon…?), a tények nem hazudnak: a konzolnak meg kellene tartania az értékesítési lendületét, miközben a PlayStation 4 játékosmegtartó és lekötő eredményeit az előrejelzések szerint le fogja tudni hagyni a 2020 novemberében megjelent PlayStation 5.

Eredetileg 25 millió PlayStation 5 boltokba szállítását tervezte a Sony a mai nappal befejeződő üzleti évben, de ezt lejjebb vitte 21 millióra. Az október-december negyedévben 8,2 milliót hozott össze, amivel 16,4-re mászott fel az év során a konzol; így nem fogja a PlayStation 5 utolérni a PS2-t! Nem csökkentették volna az elvárásokat, ha a konzol tényleg tudná tartani a tempót…

A podcast során olyan kérdést is kapott, hogy a Sony-nál eltöltött évtizedeknél egyenként mit párosítana az adott időszakhoz. A 2000-es évekre annyit mondott, hogy 160 millió. Ennyi PlayStation 2-t adtak el szerinte. Az előző hivatalos adat a Sony közlése szerint 155 millió volt, úgyhogy a PS2 még feljebb tolta a lécet, és valószínűleg ez a szám a végső, hivatalos adat a hatalmas sikereket elérő konzol számára.

Ezt talán a Nintendo Switch még utolérheti: korábban 139,36 milliós összeladást közölt róla a japán cég, így ha 2024-ben nem érkezik meg az utód, akkor idén 20 milliót még el kell adni belőle, hogy trónfosztó lehessen. Csakhogy az idei játékkínálat nem tűnik erősnek…

Forrás: VGC, VGC, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu