Stellar Blade: megjelent a demó, de miképp szuperál? [VIDEO]

A Shift Up játéka alig egy hónapra van a megjelenéstől, de végre megjelent a kipróbálható verzió, ami ki is szivárgott a PlayStation Store adatbázisából (és erről régebben be is számoltunk), de milyen teljesítményre képes?

 

A demó korábban is elérhető volt, ugyanis valaki a Shift Upnál vagy a Sony-nál benézett valamit, viszont az utóbbi cég gyorsan kapcsolt, és ezzel le is kapcsolta a demót, amit néhány szerencsés ki tudott próbálni. Az első fejezetet élhetjük át a játékból, kb. 1-2 órányi játékmenetet biztosítva. A demó ezt a jellemzést kapta:

„A demó a játék legelejétől kezdve, amikor Eve, a 7. légi osztag tagja a Földre jut, hogy visszaszerezze a bolygót a Naytibától, egészen az első bossfightig tart. Ez az első szakasz tartalmazza a tutorial fázist, amely segít megismerkedni az alapvető harci funkciókkal, miközben felfedezed a háború utáni Eidos 7-et, egy emberi várost, amelyet most a Naytiba fertőzött meg, így már korán megismerheted a játékmechanikákat, amely a játék története során végig a segítségedre lesz. Egy kis meglepetést is tartogatunk az első pályát teljesítő játékosok számára.”

ElAnalistaDeBits elemzését lent beágyaztuk, és szerinte mind a Performance, mind a Quality grafikus mód jó eredményre képes (holott manapság az a gyakori, hogy csak az egyikük hozza azt, amit elvárhatunk tőle). A Performance mód kb. 1440p felbontáson, stabil 60 FPS-sel fut még az akciódús jelenetek során is, maximum 1-2 képkockát rontva a legrosszabb esetben is. A Resolution mód natív 4K-ra törekszik, miközben stabilan tartja a 30 FPS-t. A kettő közötti Balanced már kissé gyenge lábakon áll. A TAA felskálázással 1440p-ről 4K-ra ugrik fel a felbontás, és nagyon ritkán megy 50 FPS alá, így akkor lehet célszerű ezt választani, ha VRR-képes (változó képfrissítési rátát tudó) kijelzőn játszunk. A képminőségben nem tűnik jelentősnek a különbség a három mód között.

A Stellar Blade április 26-án jelenik meg PlayStation 5-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu