Három ingyenes játékot tett fel a Steamre a Bandai Namco

A japán kiadó néhány szenvedélyes fejlesztő munkáját tette ingyenesen elérhetővé Gabe Newell digitális felületén, és ez nem valami holmi április elsejei rossz vicc.

 

A Doronko Wankóban egy törpespicc kutyát irányíthatunk, és a cél az, hogy a lehető legrövidebb időn belül akkora kárt okozzunk gazdánk házában, hogy amikor ő hazatér, úgy lássa, mintha egy atombomba robbant volna fel otthonában. Ez akár úgy is hangozhatna, mintha a Goat Simulatorról lenne szó, de ezúttal kisebb környezetben, szokatlanul idióta fizika nélkül végezhetünk pusztítást, így a Doronko Wanko inkább feszültséget levezetni lehet jó választás.

A második játék a listánkon a Boomeroad, amelyben egy bumerángot elhajítunk. Ez aztán csöveket teremt, amikkel fel lehet az égben lebegő ősi romokat fedezni, és a cél az, hogy minden kincset felleljünk. A koncepció jó lehet egy akciójátékban, esetleg egy gyűjtögetős puzzle-ben. A harmadik pedig a Nottolot. Ebben a Rolly nevű kicsiny robot kell irányítani, hogy az meghackelje a többi robotot a puzzle-k megoldása céljából, és végül el tudjon menekülni a robotgyárból. A tempó még a gépi főszereplő ellenére is felettébb lassú (ha már menekülés, az Oddworld játékokhoz képest is), de a feladványok miatt így is felkelheti a figyelmet.

A játékokat a Bandai Namco fejlesztői hozták létre, ám a kiadói szerepet nem ez a cég töltötte be (biztos azért, mert nem akarja a saját reputációját ezekkel a projektekkel módosítani), hanem egy japán csoport, a Phoenixx. A Steames kiadói oldalon található jellemzésük szerint „[a Phoenixx célja], hogy támogassa az innovatív és kreatív fejlesztőket Japánból és a világ minden tájáról. Küldetése, hogy inspirálja és táplálja az emberi szellemet – egyszerre egy alkotót, egy játékot és egy közösséget.

Ez a kezdeményezés jó, mert így a fejlesztők elképzeléseiből mások tanulhatnak, vagy akár felkelthetik magukra a figyelmet, hogy a koncepciókat jobban ki tudják dolgozni egy nagyobb kaliberű játékban.

Forrás: PCGamer,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu