Igazán hasznos új funkciót „kapott” a PlayStation Portal, de korai még az öröm…

TECH HÍREK – A Google mérnökeinek sikerült a PSP-játékokat natívan futtatniuk a PlayStation Portal-on, offline használva a készüléket.

 

 

Több hónapja jelent meg a PlayStation Portal, a PS5-ös játékok távoli lejátszására alkalmas hordozható eszköz. Bár sok játékos elégedetlen lehetett néhány korlátozásával, a Sony szerint a kereslet „továbbra is felülmúlta várakozásainkat”. Nemrég azonban egy hackercsoportnak sikerült valami meglepőt tennie…

Amint arról a VGC beszámolt, a Google mérnökeinek egy csoportjának sikerült PSP-játékokat futtatnia a PS5 kézi eszközén, a PlayStation Portal-on.

Az exploit kidolgozói a Google Cloud sebezhetőséget kutató csapatának tagjai. Egy emulátoron keresztül sikerült PSP-játékokat lejátszaniuk a PS Portal-on. Méghozzá internetkapcsolat nélkül, natív módon. Andy Nguyen, a Google egyik kutatója azonban az X/Twitteren úgy nyilatkozott, hogy tájékoztatták a Sony-t a problémáról.

„Felelősségteljesen jelentettük a problémákat a PlayStationnek. A hibákat kijavítottuk a 2.06-os verzióban” – jegyezte meg Nguyen a hivatalos fiókján. A posztra érkezett válaszok között sok felhasználó szerette volna tudni, hogyan sikerült ezt elérnie. Azonban a Google mérnöke nem volt hajlandó nyilvánosan elárulni a részleteket. Azt is kifejtette, hogy ha a módszer nyilvánosságra kerül, akkor a Sony már javította volna az exploitot. „Ha nyilvánosságra hoztuk volna, szerinted a Sony javítatlanul hagyta volna?” – tette fel a kérdést.

 

A PlayStation Portal nem a nyereségességre épül

 

November közepén maga a Sony is elismerte, hogy a PS Portal nem a nyereségesség érdekében készült. Hanem a japán csapat szándéka az volt, hogy „növelje a PS5 játékóráit”. Másrészt úgy tűnik, hogy az eszköz megnyílhat a felhős játék előtt is. A Sony ugyanis kijelentette, hogy „nincs olyan technikai korlátozás, amely megakadályozná, hogy a PS Portal élvezhesse a felhős játékot”. Bár a terméknek lehetnek bizonyos korlátai, az új funkciók hozzáadása érdekesebbé tenné a készülék megvásárlását. Ilyen lehetne például az is, ha játszhatnánk rajta PSP-címeket, immár mindenféle exploit nélkül…

Forrás: VGC, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu