Tekken-főnök: „A fiatalabb játékosok a csapatos játékokat kedvelik!” [VIDEO]

Harada Katsuhiro szerint így másokra háríthatják át a felelősséget, ha veszítenek; emiatt pedig gúnyosan is kérdezhetnénk, hogy mikor készül el a Tekken Tag Tournament 3, hiszen átvitt értelemben az is csapatos bunyós játéknak tekinthető…

 

Az Academy of Interactive Arts & Sciences Game Maker’s Notebook podcast legújabb epizódjában Harada volt az interjúalany, a kérdező pedig a PlayStation egyik ikonikus alakja, Yoshida Shuhei volt. Yoshidának volt egy érdekes kérdése: mit gondol, hogyan fejlődhet a jövőben az 1v1 bunyós játék műfaja? Erre Harada elmondta, hogy meg kell találni a módját annak, hogy több, csapatalapú versenyt hozhassanak létre, ugyanis így meg tudják szólítani a fiatalabb korosztályokat.

„Nekem úgy tűnik, hogy a verekedős játékok játékmódja az idők során, a generációkkal együtt fejlődött. Japánban, és valószínűleg a világ nagy részén is az én generációm a nagy generáció. Ez teszi ki a népesség egy jó részét. Ez tette a társadalmunkat versengő társadalommá. Ha jelentkeztél egy iskolába vagy egy állásra, mindig nagy volt a verseny. Emiatt az én generációmban az emberek a határozott eredményeket, az egyértelmű győztest és vesztest részesítik előnyben. Ez vonatkozik az 50-es éveikben járó és az 50-es éveik körül járó emberekre.

De a legtöbb fiatal manapság pont az ellenkezője. Ritkán vágynak az egy az egy elleni leszámolásra. Ráadásul, mivel a verekedős játékokban egyedül állsz ki egyetlen ellenféllel szemben, minden felelősséget magadra kell vállalnod, ha veszítesz. Nem hibáztathatsz senki mást. A csapat alapú lövöldözős játékokban, ha a játékosok nyernek, elmondhatják, hogy a saját hozzájárulásuknak köszönhetően nyertek, de ha veszítenek, az azért van, mert egy pocsék csapattal álltak össze,” mondta Harada.

Erre Yoshida azt mondta, hogy néhány játék mindegyik játékosnak valamilyen díjat oszt ki. Harada ezután arra tért rá, hogy miképp lehetne módosítani a koncepción: „Nem azt mondom, hogy hirtelen egy verekedős játékból puzzle-játékot vagy valós idejű stratégiai játékot kellene csinálni. Még mindig úgy gondolom, hogy van igény az ilyen játékokra. De talán a fő játékon kívül más módon is versenyezhetnénk. Például, talán nem kell mindig egy az egy ellen harcolni. Választhatják a csapatcsatákat, például a 3 a 3 elleni mérkőzéseket.

Szerintem ezt be kellene építeni az online mód hivatalos rangsorába. Talán a csapatmeccseken belül is lehetne helyezés, mint a dzsúdómeccseken a csapattársak sorrendje. Jelenleg a Tekken online módjában minden játékos egyedül harcol csatáról csatára, és csak próbál feljebb jutni a ranglistán. Talán a változatosabb, csapatokon vagy régiókon alapuló játékmódok több metajátékot is hozzáadhatnának,” tette hozzá Harada.

3v3? Nos, a Tekken Tag Tournament is ilyesmi volt…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu