Xbot-on dolgozik a Microsoft?

TECH HÍREK – A mesterséges intelligenciát kívánja igénybe venni a redmondi cég, hogy ezzel automatizáljon néhány folyamatot, és emiatt fel lehet készülni arra, hogy az amerikai cég később további elbocsátásokhoz fog folyamodni.

 

A The Verge szerint a Microsoft egy olyan, mesterséges intelligencia által meghajtott chatbotot készít, ami a játékok pénzvisszatérítésére és az ügyfélszolgálatos lekérdezésekre szakosodik. Ezt a site a Microsoft terveit ismerő forrásaira állítja. A chatbotot gúnyosan Xbot néven is nevezhetjük (de azért zárójelesen hozzátennénk, hogy anno az 576 Konzolban is megforduló egyik tesztelő a 2000-es évek derekán ezen az álnéven publikált az addig alkalmazott Grath helyett…), ugyanis a techcég az Xbox termékeihez igyekszik több mesterséges intelligenciát adni. A botot jelenleg cégen belül tesztelik. Jelenleg azzal a kérdéssel nyit, hogy „Miben segíthetek ma?”, és utána a lekérdezésekre gyorsan válaszol.

Haiyan Zhang, az Xbox videojátékos mesterséges intelligenciáért felelős általános menedzsere a The Verge számára eljuttatott közleményben azt írta, hogy egy Xbox ügyfélszolgálati virtuális ügynököt tesztelnek, ami egy belső prototípusa egy animált karakternek, ami az ügyfélszolgálati témákat szöveggel vagy hanggal fel tudja dolgozni. A prototípus könnyebbé teszi a játékosoknak a segítséget, ugyanis a már létező ügyfélszolgálati oldalról természetes nyelvet használva képes segítő kezet nyújtani. Az Xbot tehát az Xbox segítségnyújtó dokumentumaihoz kapcsolódik és még a játékok pénzvisszatérítésére is képes lehet.

A Microsoft hosszú ideje befektet a mesterséges intelligenciába. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az OpenAI-ba tett 10 milliárd dollár, de szót lehet ejteni az Inworld AI-ról is. Az utóbbi céggel több éves megállapodás született, hogy a játékalkotók számára egy multiplatform eszköztár álljon rendelkezésre. Így a mesterséges intelligenciával meg lehet könnyíteni szerintük a játékok fejlesztését. Vagy lehetne említeni a Windows 11-ben a Copilotot, esetleg a Bing keresőmotort, és még ezeken túl is lehetne további példákat felhozni…

Mivel a PlayStation 5 Pro esetében hardveresen már volt szó a mesterséges intelligenciáról (a felskálázáshoz), csak idő kérdése volt az Xbox térfeléről az MI felbukkanása.

Forrás: WCCFTech, The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu