Min dolgozik együtt Sam Lake és Kojima Hideo? [VIDEO]

A Remedy Entertainment kreatív igazgatója és a Kojima Productions vezetője valamin közösködik, ugyanis a finn és a japán géniusz több tweetben is felbukkant… de vajon mi fog kialakulni a közös munkából?

 

A Remedy Entertainment mostanában több játékon is dolgozik egyszerre, illetve az Alan Wake 2 DLC-i készülnek, míg a Kojima Productions esetében egyrészt a PlayStation 5-re készül a Death Stranding 2, másrészt pedig az Xboxosoknak az OD, így a japán stúdió mind a két térfelen játszik. Ezzel szemben a finnek multiplatform megközelítést alkalmaznak; PC-n azért az Epic Games Store-exkluzivitás játszik, bár ott azért van ez, mert az Epic Games finanszírozta az Alan Wake 2 fejlesztését…

Lake és Kojima kollaborációja már korábban elkezdődött. A finn fejlesztő (aki korábban Max Payne arca is volt) ugyanis a Death Strandingben cameo szerepet kapott például Miura Daichi (japán zenész) vagy Geoff Keighley (a Summer Game Fest vagy a The Game Awards szervezője) mellett. Most Lake ismét arcát fogja adni valamihez, és erről mind a ketten posztoltak a Twitteren. Lake egy videót a TikTokról is kirakott, ahogy épp elfogyaszt egy csésze kávét, és ezt digitalizálja a Kojima Productions felszerelése. A finn fejlesztő dicsérte Kojimáék hardverét, és megtiszteltetésnek érezte, hogy látogatást tehetett.

Sőt, ha belegondolunk, nem csak a 2025-ben érkező Death Stranding 2, illetve az OD készül, hanem van egy harmadik projekt is a Kojima Productions műhelyében. Ott van még ugyanis a Physint, ami PlayStation-exkluzív lesz, és ezt nem-Metal Gear Solidnak is nevezhetnénk, ugyanis stílusa és hangneme eléggé azt imitálja, amit a Konami IP-jétől megszokhattunk. Kojima 2015-ben távozott a japán kiadótól, és emiatt a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain befejezetlenül jelent meg, a Silent Hills (amin Norman Reedusszal és Guillermo del Toróval közösen dolgozott) pedig törölve lett.

Remélhetőleg többet is meg fogunk tudni arról, hogy Lake és Kojima közös munkája miben fog (ismét) megnyilvánulni.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu