No Man’s Sky: Sean Murray ünnepli a Steames értékelések javulását

A Hello Games vezetője is tudja jól, hogy ez a plusz 1% is hatalmas eredmény a No Man’s Sky számára, mert minél magasabb értékeléseket ér el a játék, annál nehezebb lesz még magasabbra jutni a már lassan nyolc éve megjelent, de a mai napig ingyenesen frissített alkotásával.

 

A GamesRadar számolt be arról, ahogy Sean Murray, a Hello Games főnöke a Twitteren megünnepelte a No Man’s Sky összértékelésének javulását a Steamen. Tehát nem a nemrég írt értékelések, hanem a megjelenés óta írt felhasználói vélemények átlaga javult 77-ről 78%-ra, és lassan felmászik a játék a Very Positive (nagyon pozitív), tehát a második legjobb kategóriába. Murray szerint 2021-ben érték el a Mostly Positive (többnyire pozitív) kategóriát a 70%-kal, és ahhoz is öt év kellett nekik. A játék nagyon mélyről indult, és emiatt tényleg nem volt pikk-pakk kapásból pozitív értékelése Gabe Newellék platformján.

Matematikailag gondolkodva minden százalékpont elérése az előzőnél nehezebb lesz, és sosem gondolta volna, hogy egy nagy feljuthat a Very Positive kategóriára. És tényleg elgondolkodtató látni, hogy mennyire nagy utat járt be az eleinte kifejezetten hiányos állapotban megjelenő No Man’s Sky, ami a Valve felületén már lassan 224 ezer értékeléssel rendelkezik, és közel nyolc év alatt tényleg jelentős változáson esett át.

A No Man’s Sky sikeréből akár filmet is lehetne csinálni (még ha nem is Hollywoodban forgatott valamit, legalább egy dokumentumfilmet Murrayékkel), mert happy ending története van: az eleinte túl sokat ígérő, és emiatt nem kevés kritikát kapó kis csapat bemutatta, hogy idővel miképp lehet felállni a padlóról és becsülettel kitartani a játék mellett, amire aztán a közönség is felfigyelt. Eközben a Hello Games azért már a következő játékán, a Light No Fire-n is dolgozik, és reméljük, hogy annak nem kell ilyen renomé-helyreállítós utat megtennie.

Legalább ez is mutatja, hogy Murray nem kényszerből dolgozik a játékon.

Forrás: PCGamer, GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu