A NieR alkotója az egekbe magasztalja a Stellar Blade-et

Taro Yoko, akitől legutóbb nagyobb játék formájában a NieR: Automatát láthattuk (azóta kisebb, mobios projektekkel foglalkozott), önkritikus véleményt alkotott, de eközben a Shift Up PlayStation 5-exkluzív alkotásáról volt pár pozitív gondolata.

 

A japán IGN interjút készített Taroval és Kim Hyung-tae-vel, a Stellar Blade rendezőjével. A két fejlesztő a saját játékáról beszélgetett el. Taro megdicsérte Kimet, mert rajongónak tekinti magát a dél-koreai fejlesztő munkájával kapcsolatban. Már a Magna Carta óta hiszi úgy Taro, hogy ő rajong kollégája iránt. Hiába idősebb Taro, szakmai szinten úgy gondolja, hogy Kim nála magasabb szinten van. Úgy gondolja, hogy a Stellar Blade egy olyan kiváló játék, hogy még a NieR: Automatánál is jobbnak tekinti azt.

Taro később részletezte, hogy miért gondolkodik így. Úgy érzi, hogy a Stellar Blade grafikája minőségileg egy teljesen új generációt képvisel, és elmondta Kimnek, hogy irigykedik, mert megmutatja, hogy a dél-koreai fejlesztőnek megvan a saját cége, és hasonlóan gondolkodó emberekkel dolgozik együtt. Ennek ellenére Kim úgy gondolja, hogy a NieR: Automata a jobb játék, ugyanis minél többet beszélnek róla, annál inkább érzi úgy, hogy ezzel a Stellar Blade nem tudja felvenni a versenyt. Kim bár illusztrátori képességeiben magabiztos, ha írásról van szó, szerinte nem tud Taróval versenyre kelni, mert nem tekinti magát történetmesélőnek. Az egész élete során vizuális dolgokat hozott létre, és a játékmenettel próbálja behozni azt a lemaradást, amit a narrációban hoz össze.

A Stellar Blade március 29-én kapta meg a demóját a PlayStation 5-ön, és a demót továbbra is le lehet tölteni a PlayStation Store-ról. A demóval kapcsolatban a fejlesztők nemrég mondták, hogy kezeljük óvatosan azt (mert van, aki már több mint 50 órát töltött el vele), holott kb. kétszer akkora játékosszámot tudott felmutatni mint a Final Fantasy VII Rebirth. Ettől függetlenül a játék megjelenése nincsen olyan messze: április 26-án fog megjelenni PlayStation 5-re.

Forrás: VGC, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu