World of Warcraft: a Blizzard továbbra sem tett le a konzolos verzióról

Az MMO idén lesz húsz éves, de eddig még nem valósult meg, hogy a Blizzard ma is népszerűnek nevezhető játéka felbukkanjon például a Microsoft vagy a Sony konzolján, de a cég nem adja fel.

 

A VGC interjút készített Holly Longdale-lel, a World of Warcraft felelős producerével és alelnökével. Az interjúban szó esett arról, hogy miképp áll manapság hozzá a Blizzard a régóta tervezett, de azóta sem megvalósult konzolos portokhoz, illetve hogy milyen az élet a cégen belül, mióta a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot (és le is zárta ezt a tranzakciót, ami közel 69 milliárd dollárra rúgó összeget takart…).

„Természetesen még mindig beszélgetünk a konzolos verzióról. Játékosok vagyunk; nem hiszem, hogy bármi is kizárt, de most még nincs miről beszélnünk. A Microsoft csak segítőkész volt a felvásárlás óta. Időt töltöttünk el Helen Changgal a Mojangtól, és megosztottuk egymással az információkat, szóval szinte olyan, mintha hozzáférnénk ahhoz, ami nekik bevált. Beszélhettünk a The Elder Scrolls Online csapatával, és megoszthattuk, hogy mi mit csinálunk, és mi működött, és ez szinte olyan, mintha előnyben részesülnénk.

Senki sem kér tőlünk semmit. A World of Warcraft nagyon jól megy, és nagyon büszkék arra, amit eddig elért, szóval szinte olyan, mintha csak hagynánk, hogy legyen, és hagyjuk, hogy továbbra is fantasztikus legyen. Rendkívül támogatóak voltak, és ez olyan [a Microsofttól], mintha „hagynánk a Blizzardot, hogy legyen Blizzard”,” mondta Longdale.

A World of Warcraft számára három kiegészítőt jelentett be a Blizzard tavaly novemberben a BlizzConon. A Worldsou Saga egy olyan epikus történet lesz, ami megünnepli az MMO első húsz évét, és Azeroth jövője számára felállítja az új alapokat. A történetszál első része, a The War Within valamikor idén fog megjelenni. A két későbbi kiegészítőre, a Midnightra, illetve a The Last Titanra csak valamivel később számíthatunk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu