Egy PlayStation-exkluzív tart Xbox Series-re!

Persze az exkluzivitás jelen esetünkben is csak konzolon az (ugyanis a kérdéses játék PC-re is megjelent), de kiszivárgott, hogy ennek vége, mert egy másik platformra is kiértékelték.

 

Az Egyesült Államok korhatár-besorolásért felelős bizottsága, az ESRB kiértékelt egy játékot, amit már 2021 szeptembere óta elérhetünk PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re. Csakhogy a játékot nem bővítették DLC-vel, vagy nem egy remasterről van szó, hanem egy Xbox Series portról. A kérdéses játék a Kena: Bridge of Spirits, ami tehát két és fél éve elérhető a Sony konzoljain és PC-n. Akkoriban időzített Epic Games Store-exkluzív volt, de ez az időszak is lejárt.

A játék megjelenésére időzítettek egy interjút Josh Grierrel, a játékot fejlesztő Ember Lab társalapítójával. Grier már ekkor is azt mondta, hogy nem zárja ki a játékának portolását más platformokra is. Akkor még a PlayStation és Epic Games Store megjelenésekre koncentrált a stúdió, és ezek időzített exkluzivitással bírtak, de a megjelenés után először is pihennének, és utána megnézik, hogy merrefelé adhatnák még ki a történetvezérelt akció-kalandot, amelyben a felfedezést a nagy tempójú harcokkal kombinálják. A játékot legutóbb 2022 szeptemberében frissítették. Ekkor jelent meg Steamen is, és az évfordulós frissítéssel például a New Game+ is eljutott a Kena: Bridge of Spiritsbe.

A játék fogadtatása elég jó volt. A PlayStation 4-es Metacritic átlagpontszám az 1-100 skálán 76 pont, a PlayStation 5-ön átlag 81, a PC-s pedig 83, így tényleg egy egész jó játékról van szó, ami tehát hamarosan Xbox Series verziót is kapni fog. Ezt valószínűleg az Xbox Games Showcase-en, júniusban fogja hivatalosan bejelenteni a Microsoft, és akár egy olyan megjelenésről lehet szó, hogy hirtelen, a műsor közben ki is adják a redmondiak konzoljára. (Az angolul shadow drop nevű stratégiát már a Hi-Fi Rushnál is elkövették, és az 2023 egyik legjobb játéka lett…)

A Kena: Bridge of Spirits Xbox portja még nem hivatalos.

Forrás: VGC, ESRB (https://www.esrb.org/ratings/39774/kena-bridge-of-spirits-deluxe-edition/)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu