PlayStation 5 Pro: a processzorhoz kötött játékok nem futnak jobban? [VIDEO]

A PlayStation 5 félgenerációs frissítése, amiről a Sony hivatalosan még nem mondott semmit sem, nem biztos, hogy minden egyes játék esetében képes lesz számottevő mértékben jobb teljesítmény felmutatni.

 

A PlayStation 5 Pro CPU-ja nem biztos, hogy képes lesz jobb teljesítményre a processzorhoz kötött játékokban, és akár 40 FPS-es módra sem lesz képes, ha az alap konzol sem tudja ezt. Erről a Digital Foundry szerkesztői beszélnek a lent beágyazott videóban. Az alap PlayStation 5-höz képest 10%-kal erősebb processzor nem tud akkora teljesítményt felmutatni, hogy a CPU-ra „felépített” játékok sokkal erősebben fussanak.

A fejlesztők még a 40 FPS mód implementálásával is küszködhetnek, mert több teljesítmény kellene nekik a processzortól, hogy a 33%-kal nagyobb teljesítményt (30 helyett 40 FPS) elérhessék, így ha a normális PlayStation 5-ön a játék másodpercenként harminc képkockát ér el, a PlayStation 5 Pro esetében is nagy valószínűséggel változatlan lesz a szituáció. Viszont ha már most is van 40 FPS-es mód, a jobb processzor miatt a stabilitás is javulni fog a PlayStation 5 Pro-n. A Digital Foundry szerint nem lesz nagyobb elterjedése a 40 FPS-es grafikus módnak, ugyanis nem játszanak olyan sokan ezekkel.

A PlayStation 5 Pro leleplezése még nem történt meg, de ha egy ennyire hiteles és neves site (Eurogamer) technológiai részlege beszél a konzolról, akkor ezt a Sony nem töröltetheti le szerzői jogi követelésre hivatkozva. Ezt tette ugyanis Moore’s Law Is Dead videójával, és ő volt az első, aki részletesen beszámolt arról, hogy mire számíthatunk a konzollal kapcsolatban. A konzolnak a sikere főleg az áron múlik, de addig érdemes lenne a PlayStation 5-öt végre OLCSÓBBÁ tenni, ugyanis eddig a Sony nem hogy árat csökkentett, hanem megemelte azt.

A videóban hallható dolgok nem hivatalosan, de a Sony hardvere ma már nyílt titokként kezelhető, hiszen most már mindenki tud róla, csak senki sem látta.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu