Days Gone: az egykori Blizzard-vezér megosztotta a véleményét a játékról!

Az Xbox és a Blizzard egykori vezetője ajánlja a Days Gone-t és nagyon nem ért egyet a megjelenési értékelésekkel…

 

 

Talán még emlékeztek a Days Gone-ra, egy nyílt világú túlélő akciójátékra, amelyet a Bend Studios fejlesztett. Ma elismerően nyilatkozott róla a Blizzard egykori vezetőjétől. Ugyanaz, aki hetekkel ezelőtt a The Last of Us: Part 1-t dicsérte, és felszólította a Naughty Dogot, hogy portolja a második játékot. Hasonlóan járt el a Horizon Forbidden Westtel kapcsolatban is, miközben a PlayStation PC-s kiadványokkal kapcsolatos stratégiáját dicsérte.

Néhány órával ezelőtt a Blizzard egykori elnöke az X/Twitter-fiókjához nyúlt, hogy egyrészt kommentálja, hogy nem ért egyet a Days Gone kritikai pontszámaival, másrészt ajánlja a Bend Studio által fejlesztett címet.

„Ez a játék az én szememben 85-88-as értékelést kapott. Semmiképp sem olyan alacsonyat, mint amilyenek az eredeti értékelések voltak” – magyarázza. Azt is mondja, hogy ez egy olyan játék, amely „nagyon jól megragadja a vad környezetet, a testvéri szeretetet és az általános hangulatot”.

Ybarra a következőképpen összegez: „A Steamen van – szerezzétek be, ha még nem tettétek volna meg, megéri”. Az egykori Xbox-vezető a megjelenéskor kapott pontszámokra utal. A Metacriticen ugyanis jelenleg 71-es átlagos sajtóértékeléssel rendelkezik a PS4-es verzió. A PC-s 76 pontot kapott. Ez szöges ellentétben áll a PC-s játékosok véleményével. A Days Gone a Steamen 92%-os pozitív értékelést kapott, míg a PS Store-on 5 csillagból 4,6 csillaggal büszkélkedhet. Mi szerettük a játékot annak idején, ahogyan BadSector kolléga is írta a tesztjében.

 

A Days Gone 2 már rég megjelenhetett volna?!

 

Lassan egy éve, hogy a Days Gone rendezője a PlayStation Showcase 2023-ra a következőképpen reagált: „Kicsit bosszantanak ezek a PS Showcase-ek, mert csak arra emlékeztetnek, hogy már egy hónapja megjelenhetett volna a Days Gone 2, ha ragaszkodunk a tervünkhöz”. Jeff Ross ezután támadta az „éber kritikusokat”, akik annak idején negatív kritikát adtak a játékról.

A Days Gone-t trilógiának szánták, és a cím kereskedelmi szempontból nagyon jól is ment, több mint 10 millió példányban kelt el, de a Sony-nak nem tetszettek a kezdeti kritikák.

Shawn Layden távozása pedig véget vetett annak, hogy a DG2-t láthassuk. Az is ismert, hogy a játék kap egy saját, régóta várt filmes adaptációt. Ennek a főszereplője Sam Heughan, az Outlander sorozat sztárja lesz. Ami a következő címet illeti, a Bend Studio olyan munkatársakat keres, akiknek van tapasztalatuk a szolgáltatásként nyújtott játékok terén. Minden jel arra utal, hogy ez egy új IP lesz, amely egy másik nyílt világot mutat be.

Forrás: X, Metacritic

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu