Készül a Sonic Frontiers folytatása?

Egy bennfentes szivárogtatását megerősítette egy másik, aki felettébb megbízhatónak bizonyult mostanában a SEGA és az alá tartozó Atlus játékai kapcsán, így valószínűleg tényleg ilyesmivel foglalkozik a japán cég a kék sündisznó kapcsán.

Először DanielRPK írta a Patreonon (egy fizetős fal mögött…?), hogy a Sonic Frontiers 2 fejlesztés alatt áll. Ez önmagában nem is akkora hír, ugyanis nem teljesen tekinthető hiteles forrásnak, amit az illető mondott. Viszont Midori, aki a SEGA és az Atlus játékaival kapcsolatban megbízhatónak nevezhető (és már-már az a gyanúnk, hogy lehet, hogy a SEGA alkalmazottja, és felbérelte a japán cég, miután eleinte szivárogtató volt), sokkal hitelesebb forrásnak bizonyul, és tőle optimistább hangnemben hallottunk a még be sem jelentett játékról.

Midori először azt mondta DanielRPK kijelentésére, hogy ez pontos információ, később pedig egy másik tweetben azt állította, hogy a még bejelentésére váró Sonic-játék játékmenete megegyezik a Sonic Frontiersben látottakkal. A név viszont változhat, ugyanis a Sonic Frontiers belsőleg, a bejelentés előtt Rangers néven futott, így ki tudja, hogy a SEGA miképp fogja elkeresztelni ezt a játékot. Valószínűleg nem az lesz a neve, hogy Sonic Frontiers 2, mert manapság eléggé ritkán használja két játék ugyanazt a nevet, amiben csak számozási különbség van.

A Sonic Frontiers 2022 novemberében jelent meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switchre, közel egy évvel a bejelentése után (2021 decemberében hullott le róla a lepel). Nyílt világú játékról van szó, és Iizuka Takashi, a Sonic Team vezetője ezt a címet tekintette egy kiindulási pontnak a jövőbeli projektek számára. Ilyen volt 1998-ban a SEGA Dreamcastre megjelent Sonic Adventure is. A játék annyira sikeres volt, hogy fél év alatt, azaz 2023 májusára már több mint 3,5 millió példány kelt el belőle, így emiatt nem csoda, hogy a SEGA gyorsan berendelt belőle egy folytatást.

A Sonic Frontiers folytatása még nincs hivatalosan bejelentve.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu