Kingdom Come: Deliverance: ki nem találnátok, mi történt a játékkal a folytatás bejelentése után…

Habár még meg sem jelent, a Kingdom Come: Deliverance 2 készítői máris elkezdtek pénzt keresni új játékukkal…

 

 

Ez volt az a játék, amely számtalan beszélgetést generált a megjelenése körül. Most, hat évvel később sikerült visszatérnie a rivaldafénybe. A Kingdom Come: Deliverance folytatásának bejelentésével a Warhorse Studios eredeti játéka reneszánszát éli. A Steamen az egyidejű felhasználók napi csúcsa több mint 300%-kal nőtt az elmúlt napokban! Így a cím 2018 márciusa óta a legjobb rekordokat érte el. Más szóval: most már ugyanannyi játékosa van, mint hat héttel a megjelenése után, ami elég durva.

 

A Kingdom Come: Deliverance „újjászületett”

 

Viszonyításképpen: tavaly márciusban a Kingdom Come Deliverance játékosainak csúcsértéke 5807 egyidejű felhasználó volt. Ezen a hétvégén már több mint 23 ezren játszottak egyszerre (adatok a SteamDB-n keresztül). Ez a növekedés két tényező kombinációjának tulajdonítható. Egyrészt a folytatás bejelentésének. Másrészt a Steamen még mindig aktív zamatos kiárusításnak, amely 80%-kal csökkentette az árát.

Ilyen értelemben a játék nagyon is elérhetővé vált azok számára, akik annak idején félretették, és most már a 2024-ben megjelenő folytatásra akarnak készülni.

A Warhorse Studios középkori RPG-jéhez hasonló jelenségek egyre gyakoribbak a videójáték-iparban. A legkézenfekvőbb példa erre a Fallout. A játékszéria több epizódja a Prime Video sorozat megjelenésének köszönhetően mind az eladásokban, mind a játékosok számában igen jelentős növekedést produkált. Valami hasonló történt tavaly év végén a Grand Theft Auto-sorozattal is. A GTA VI trailerének megjelenése a franchise összes játékát visszahozta a reflektorfénybe.

Ez egy nagyon érdekes helyzet a játékfejlesztők számára, amit a jövőben ki tudnak használni. Mindig is tudtuk, hogy a hype elad, de eddig nem tudtuk számszerűsíteni. Ebben az értelemben azt látjuk, hogy a KC:D 2 körüli hype azonnali bevételt jelent a játék készítőinek. Még a megjelenést sem kellett megvárniuk ahhoz, hogy profitot termeljenek a projektjükből…

Forrás: SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu