Vörös cicasztárok – Top 10 vörös macska a filmekben

TOP 10  – Vörös macska házikedvenc gazdájaként mi is jól tudjuk, hogy a vörös cicák nemcsak közismerten rendkívül barátságosak, nyugodtak és kedvesek az emberrel, de ráadásul remek színészek is! Számos filmben szerepeltek, sőt, az sem véletlen, hogy a világ leghíresebb képregénymacskája, Garfield is vörös színű. Éppen ezért most összegyűjtöttük a tíz leghíresebb vörös macskát.

 

 

Rövidesen elkészül tesztünk a Stray című játékról, egy vörös cicával a főszerepben, ám mivel a Fortyseven nevű külföldi PR cég nem volt olyan kedves, hogy a PS Plus Extrás megjelenése előtt tesztkódot küldjön nekünk, így nekünk is meg kellett várnunk július 19-ét. Addig is, amíg tesztünkre vártok, elkészítettünk egy kis összeállítást a filmvilágban fellelhető 10 leghíresebb vörös macskáról.

 

 

  1. Cheeto – Holtodiglan

 

Az állatok szerelmesei tudják, hogy a képernyőn megjelenő háziállatok kockázatos helyzetet jelenthetnek, különösen egy olyan thrillerben, mint a Holtodiglan. Ha a női főszereplő, Amy számára semmi sem szent, vajon egy vacak kis vörös macska is biztonságban lehet a bajtól? Valójában igen, és ennek nagyon jó oka van: Bleecker, a macska (más néven Cheeto) érdekes barométerként szolgál arra, hogy a különböző jelenetek során hogyan kell éreznünk Nick (Ben Affleck) vagy Amy (Rosamund Pike) iránt. Sokat elárul az egyes karakterekről, hogy hogyan viszonyulnak a macskához – vagy éppen nem viszonyulnak. Többet nem akarunk elárulni a Cheeto filmbéli szerepéről, mindössze annyit, hogy kulcsfontosságú jeleneteknek is szemtanúja. Ha a macskák beszélni tudnának…

 

 

  1. Orangey – Álom luxuskivitelben

 

Orangey (kb. „Vöröske”) a vörös macska az 1961-es Álom luxuskivitelben című Audrey Hepburn-főszereplésű filmből, amely egy romantikus vígjáték egy nőről, aki pénzért akar férjhez menni. Orangey-t a film során „macskaként” emlegették. A macskaszínész igazi neve azonban Orangey volt. Így amikor a filmről olvasol, gyakran látni fogod, hogy Orangey-ként hivatkoznak rá, csak hogy elkerüljék a félreértéseket, mivel a macskának technikailag nincs igazi neve a filmben. Akár hiszed, akár nem, Orangey filmográfiáján több is szerepel, mint ez a film. Más filmekben és tévésorozatokban is feltűnik, többek között az Anne Frank naplójában, a Dick Van Dyke Show-ban és másokban. Úgy tűnik, a színészi játéka kifizetődött, mert Orangey két PATSY-díjat is nyert.

 

 

  1. Spot – Star Trek Next Generation

 

Spot a Star Trek: The Next Generation című sci-fi televíziós sorozatból származik, amelyet eredetileg 1987-1994 között sugároztak. A sorozat a 24. században játszódik, és a Csillagflotta egyik csillaghajójának kalandjait követi a Tejútrendszer galaxisának felfedezése során. Az egyik szereplőnek, Data-nak van egy Spot nevű vörös macskája. Vitathatatlanul Spot egyik leghíresebb jelenete, amikor Data elszavalja az „Óda Spothoz” című verset, amelyben kifejezi a macska iránti szeretetét. Akár hiszed, akár nem, Spotot a sorozat során öt különböző vörös macska alakította.

 

 

  1. Skidmark – Fear the Walking Dead

 

Skidmark a Fear the Walking Dead című tévésorozatból (2015-től napjainkig) származik, amely eredetileg a The Walking Dead sorozat előzménysorozata volt, de végül az eredeti sorozattal párhuzamos lett. A Fear the Walking Dead, akárcsak a testvérsorozat, egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, amelyet elárasztanak a zombik, akiket „járkálóknak” neveznek. Skidmark Daniel Salazar karakteréhez tartozik, és amellett, hogy társaságot nyújt, segít Danielnek azzal is, hogy a közelben lévő járkálókat elcsalja. Valljuk be: a karmok, agyarak és a kiváló vadászati képességek között mindannyian tudjuk, hogy a macskák remekül boldogulnának egy zombi apokalipszis idején.

 

 

  1. Tonto – Harry és Tonto

 

Tonto a főszereplője a Harry és Tonto (1974) című filmnek, amely egy idős özvegyemberről és nyugdíjas tanárról, Harryről szól, akit kilakoltatnak New York-i lakásából. Végül úgy dönt, hogy Tonto macskájával együtt átutazik az országon. A macska még PATSY-díjat is nyert az alakításáért. Apropó, itt egy kis érdekesség, amit találtunk nektek. Állítólag Art Carney, a Harryt alakító színész bevallotta a rendezőnek, hogy nem szereti a macskákat. De Art végül mégis jól kijött a macskával, és végül ragaszkodott hozzá. A forgatás végeztével Art meg is akarta venni Tonto-t, de a tréner nem adta el. Örülünk, hogy Tonto legalább macskabaráttá tett egy férfit.

 

 

  1. Goose – Marvel kapitány

 

Goose a Marvel Kapitány képregénysorozatból származik, amelyből később a 2019-ben bemutatott film is készült. Mivel egy szuperhősfilmről beszélünk, Goose nem egy átlagos macska. Spoilerveszély! Ő valójában egy Flerken, ami egy idegen lény, hatalmas csápokkal, amelyek a szájából jönnek ki.

Néhány rajongó nem tudja, de a képregényekben Goose-t eredetileg Chewie-nak hívták. A film készítői azonban úgy döntöttek, hogy a Top Gun-utalást választják a filmben, mert úgy gondolták, így jobban kötődik Marvel Kapitány múltjához. Mivel a film a 90-es években játszódik, Marvel Kapitány „múltja” a 80-as években volt, amikor a Top Gun megjelent. Minden Goose rajongónak, készüljetek fel arra, hogy hamarosan többet láthatjátok őt, mert a Marvel Kapitány 2. is jövőre (2022) fog megjelenni.

 

 

  1. „Kandúr” – Csizmás kandúr

 

A „Kandúr” (Puss) egy ismert mesefigura és egyben a Shrek-sorozatból is ismert macska, akinek a filmekben nem más, mint Antonio Banderas hangján szólalt meg. Először a 2004-es Shrek 2 (2004) című filmben tűnt fel, ahol Shrek és Szamár társa és segítője lett. A „Kandúr” karakterét az említett olasz mese ihlette, amely egy szélhámos macskáról szól. Karakterének modern változatát azonban Zorro és Indiana Jones is inspirálta. Kandúr saját spin-off filmjében is feltűnt, amely a Shrek-franchise előzménye, a Csizmás Kandúr címet viseli. Később volt egy Netflix-sorozata is The Adventures of Puss in Boots címmel, amely a Csizmás Kandúr című film előzménye. A Csizmás Kandúr 2. jelenleg is készül, és várhatóan idén (2022) kerül a mozikba.

 

 

  1. Garfield – Garfield filmek

 

Garfield a világ leghíresebb vörös macskája a comic strip-eknek hála, a mi listánkon azért „csak” harmadik, mert maguk a Garfield-filmek sajnos elég gyengék lettek és elég gyorsan feledésbe is merült. A képregény eredetileg Jon néven jelent meg 1976-ban, majd 1978-ban Garfield lett belőle. A történet a pufók narancssárga macska Garfield, emberi gazdája, Jon és kutyája, Odie körül forog. Garfield arról ismert, hogy lusta, imádja az ételeket (különösen a lasagnát és a kávét), és utálja a hétfőket. Garfield több tévéműsorban és filmben is szerepelt, és hamarosan közismertté vált. A kövér vörös macska főszereplésével rengeteg rajz- és animációs film is készült, és két mozifilm is, mind a kettő Bill Murray komikus szerepelésével, mind a kettő szép bevételt hozott, viszont a kritikusoknál hatalmas bukás volt. A filmeket félig élőfilmes, félig animációs technológiával készítették.

 

 

  1. Jonesy – A nyolcadik utas: a Halál

 

Jonesy az Alien (1979) című ikonikus űrhorrorban szerepelt. Aki esetleg nem ismerné: a film lényege, hogy egy űrhajót és legénységét egy ismeretlen, de annál vérszomjasabb idegen lény támadja meg. Jonesy hivatalos feladata a hajó macskájaként az, hogy a rágcsálókat elkapja. Emellett azonban a főszereplő Ellen Ripley és a legénység többi tagja számára is vigaszt nyújt. Spoilerveszély: Jonesy túléli, mert az Aliens (1986) folytatásában is eljut, miután 57 évig hiperszundikálva utazott. A hiperszunya létezik a való életben is? Mert biztos vagyok benne, hogy a macskáink is ezt csinálják. Csak úgy mondom.

 

MOZI HÍREK – Meghalt Bob, James Bowen macskája, akiről kilenc könyvet is írt és az első regényből egy film is készült.

 

  1. Bob – Bob, az utcamacska

 

Bob saját magát alakította az Egy Bob nevű utcai macska (2016) című filmben, amely igaz történeten alapul, és James Bowenről, egy londoni hajléktalanról szól, aki heroinfüggő. Miközben 2007-ben egy gyógyító programban vett részt, James rátalált Bobra, mint sérült macskára. James elvitte egy helyi jótékonysági állatorvoshoz, hogy kezeltesse és ivartalaníttassa, majd szabadon engedje. Amikor azonban Bob folyton visszatért, James úgy döntött, örökbe fogadja. Ebből a szívmelengető történetből az is kiderül, hogy Bob hogyan inspirálta Jamest arra, hogy a gyógyulás útján maradjon. Eredetileg egyébként több regény is készült (James tollából) Bob és James kapcsolátáról. Sajnos a való életben Bob két éve (2020-ban) meghalt. Halálával kapcsolatban James a következőket nyilatkozta: „Bob megmentette az életemet. Ez ilyen egyszerű.”

-BadSector-

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu