Everwild – Minden, amit a Rare új játékáról tudunk

ELŐZETES – A Rare multiplayer-re kihegyezett kalózos játéka, a Sea of Thieves sikere után úgy döntött, hogy az Everwild egy ismerős, mégis teljesen új game lesz.

Az Everwild-ot 2019. év végén leplezték le, s nagyjából egy aranyos kis állatokkal teletömött, sok lehetőséggel kecsegtető fantasy sandbox játékként jellemezhető, amely sok olyan egyedi élményt tartogat a játékosainak, melyek mind jelentenek majd számukra valamit, csak úgy, mint a Sea of Thieves. A már régóta várt megjelenésig összeszedtük most mindazt, amit eddig a játékról tudhatunk.

 

Mi az Everwild?

 

Az Everwild a brit Rare stúdió következő játéka, melyet jelenleg a Microsoft birtokol. A stúdiót a Stamper fivérek hozták létre 1985-ben, s azóta is, három évtizede tesznek le az asztalra innovatívabbnál-innovatívabb játékokat, köztük a GoldenEye-t, a Donkey Kong Country-t, a Banjo Kazooie-t és a Conker’s Bad Fur Day-t. Miután a Microsoft megvásárolta őket 2002-ben többnyire az Xbox-ra fejlesztenek exkluzív játékokat, közülök említhető például a Kinect Sports-sorozat, a Viva Piñata és legutolsó játékuk, a Sea of Thieves.

A csapat mindig be-be kukucskál újabb zsánerek világába, s ott ambíciózus ötletekkel játszadozik el, ezért a Rare nehezen beskatulyázható stúdió, azonban legújabb IP-jük, az Everwild könnyedén a Sea of Thieves-hez hasonlítható, ha másért nem is, legalább a látványa miatt. A trailerből és a marketing kampányból ítélve hasonló játékról lesz szó, ez medréből kilépett MMO-ról, fantázia közegben. Pontosabban nem tudjuk meghatározni a játékot, amíg nem láttunk belőle többet, reméljük az idei E3 kielégíti majd a kíváncsiságunkat, kerüljön az bármilyen formában is megrendezésre. A fejlesztést a stúdió veteránja, Louise O’Connor vezeti, aki korábban a Fable Legends-en és a Banjo Kazooie: Nuts & Bolts-on dolgozott.

 

Az Everwild megjelenési dátumáról és platformjairól

 

Az Everwild-ot hirtelen jelentette be az XO19 event-en a Microsoft tavaly novemberben, alaposan meglepve a rajongókat, hiszen mindenki tudta, hogy a csapat mennyire elhivatottan ügyködik a Sea of Thieves fejlesztésén. A játék megjelenési dátumának leleplezése még várat magára, de valószínűleg a júliusi Xbox Series X event megadja majd a választ a kérdéseinkre. Mivel azt tudjuk, hogy a játék jön majd Xbox Game Pass-ba, így könnyen feltételezhető az is, hogy PC-re és Xbox Series X-re is érkezik majd.

Everwild XO19 előzetes – Mit tudtunk meg?

 

Most vessünk újból egy pillantást az Everwild előzetesére, mivel eddig ez az egyetlen mozgó anyagunk a játékból.

 

 

Az előzetes egy igen gazdag és színes fantasy világba invitál minket. Érdekes lények lakják, nyulaktól az őzekig, és persze a csodaszép madarakig. Minden állat olyan, mintha valamifajta természetfeletti dolog hatott volna születésükre. Mindenhol különös, oda nem illő dolgok tarkítják az állatok testét.

 

Az emberek, akik lakják eme földet (akikről azt feltételezzük, hogy majd a játék főszereplői lesznek), úgy tűnik, hogy mindig nagy csodálattal viseltetnek ezen állatok iránt, már-már úgy hat, mintha ebben a világban az állatok felettünk állnának. Az emberi karakterek osonva kémkednek az állatok után, akik között akadnak agresszívebbek is, mint például a varacskos vagy a trailer-ben látható kardfogú tigris.

A Rare kalózos játéka, a Sea of Thieves sikere után úgy döntött, hogy az Everwild egy ismerős, mégis teljesen új game lesz.

Az Everwild játékmenete

 

Nehéz leszűrni ebből az előzetesből, hogy mi is lesz majd a játék célja. Nem látni valódi konfliktust a képernyőn, mégis úgy tűnik, hogy lesz valamiféle multiplayer a játékban, hogy az emberek csapatokba verődve tanulmányozhassák ezen különös élőlényeket. A trailer végén az egyik ember kapcsolatot létesít egy állattal, amelynek hatására egyfajta mágikus ébredésben lesz része. Talán ez lenne a lényeg, hogy ez egy korai civilizáció, melynek tagjai még most próbálják megérteni ezeket az állatokat, akik a földjüket lakják?

Jelenleg az egész ott lóg még a levegőben, bármi lehet még a játékból, hamarosan talán hallunk a játékról. A stúdió feje, Craig Duncan nem igen fedte fel a lapjait, mikor a játékot leleplezték, annyit mondott, hogy egy „igen egyedi fajta játék” lesz, majd beszélt egy kicsit a Rare-nél uralkodó fejlesztői filozófiáról is, ami a játékot szülte.

Duncan ezt mondja róla: „Ez a játék arról szól, ahogyan néhány szenvedélyes ember összeáll, hogy valami olyasmit alkossanak, amiben hisznek, és amit igazán szeretni tudnak.”

„Ezért lesz az Everwild az a játék, ami.” – folytatja homályos fejtegetését.

 

Ugyanilyen titokzatoskodó volt a Rare oldalán megjelent blogposztban is, ahol is megjegyezte, hogy a játék még mindig korai fejlesztési stádiumban van, de hogy a csapat most arra koncentrál, hogy lehetővé tegye egy új élmény felépítését, elhozva a játék lehetőségét egy természetes és varázslatos világban. Mint Duncan fogalmaz, az Everwild több lesz, mint egy új IP, egy új cím, később pedig még tovább homályosodik a kép, amikor azt mondja, hogy az a fajta jelentőségteljes élmény, melyet nyújtani fog minden játékosnak szól majd, hogy aztán osztozzanak rajta…

 

Azt figyelembe véve, hogy milyen fiatal még a játék, érthető, hogy a Rare nem megy bele részletekbe a világát illetően, valószínűleg azonban csak az alkalomra vár, hogy a game előrébb jusson a fejlesztésben, s végre többet mondhassanak róla.

Forrás: Gamesradar

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu