30 éves a Naughty Dog: egy videón keresztül nézhetjük a cég fejlődését

A Naughty Dog alapítói mellett a csapat fontosabb fejlesztői is megszólalnak az elmúlt három évtized eseményeit összefoglaló videóban. A stúdió 30. születésnapjáról már többször hallottunk az idei év folyamán, most pedig a publikum elé tártak egy nagyjából egyórás mozgóképet, amelyben az elmúlt három évtized legfontosabb eseményeit foglalták össze.

ps4pro.eu_Naughty_Dog_2
A Naughty Dog először JAM Software néven indult és Jason Rubin, illetve Andy Gavin alapították még 1984-ben. Gavin programozói tudásával és Rubin alkotói képességeivel érték el, hogy igen hamar az élbolyba kerültek: a stúdió két évvel később már az Electronic Arts kiadó szárnyai alatt fejlesztettek játékokat. A két fejlesztő nosztalgikus hangulatban emlékszik vissza a kezdeti időszakra. A PlayStation Experience alkalmával egy 50 perces videót állítottak össze, melyben a stúdió kezdeti, majd későbbi korszakairól beszélnek.

Az alapítók és későbbi fejlesztők mellett maga Shuhei Yoshida, a Sony elnökét is hallhatjuk. A első játékok után sorra veszik a csapat legfontosabb játékait, mint a Crash Bandicoot, a Jak&Daxter, az Uncharted sorozat vagy a The Last of Us, így olyan műhelytitkokba is bepillantást nyerhetünk, amelyekről korábban nem meséltek sehol.

Ti szeretitek a Naughty Dogot? Melyik a kedvenc játékotok?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu