Elhunyt Dragon György (Gyu), barát, kolléga, veterán újságíró

Ma reggel, 48 éves korában elhunyt Dragon György (Gyu), hosszas betegség után.

Amiért a magyar gamer sajtóban én írok utoljára Gyu ma reggeli haláláról (miközben egy közös ismerősünknek hála talán elsők között voltam, aki megtudta), annak egész egyszerű oka van: valahol még most sem hiszem el, hogy már nincs közöttünk, annyira abszurdnak tűnik és mélyen megrázott!

Elképesztő, kegyetlen iróniája a sorsnak, hogy egy olyan portálon írok erről, amin részben együtt kezdtünk el dolgozni, a spanyol fordításokba ugyanis a nyár elején egy időre Ő is beszállt (konkrétan, ha átkapcsoltok a spanyol nyelvre, az az Ő fordítása) illetve úgy volt, hogy teszteket is fog írni, csak később nem volt hozzá ereje, később pedig egy játékcégnél kezdett dolgozni.

gyu2

„Sajnos amióta megjöttem a GS táborból, azóta testi, lelki problémák kínoznak, amelyektől nagyon rossz hangulatba kerültem.” – írta egy emailjében.

Gyu 1966-ban született, többek között játékfejlesztőként, játékzeneszerzőként is dolgozott, illetve a PC Guru szerkesztője is volt. Én 1999: a GameStar alakulása óta ismerem, és 2000 szeptemberétől nyolc évig dolgoztunk együtt, amíg a GameStar szerkesztője voltam. Nemcsak rendkívül kedves, közvetlen, és jó humorú barát volt, hanem elképesztően profi kommunikátor is: nála jobban a GameStar teamből talán senki sem tudott interjúkat készíteni, vagy nagy publikum előtt beszélni. Ezt a lenti interjúban is láthatjátok, amit velem készített, amikor visszajöttem Varsóból, ahol a The Witchert néztem meg a GameStar megbízásából és ő sokkal felkészültebben beszélt a játékról.

A játékújságírás mellett zenélt (két lemeze is megjelent: a Time Machine és a The Everlasting Hope of Light.) rádiózott (Szilágyi Árpival sokáig dolgozott Netidőkben) és regényt is írt: ki ne ismerné az Űrcsillárdost, amelynek újabb kiadásán dolgozott?

48 éves korában, 2015 január 2-án Gyu végleg elment közülünk. Nyugodj békében Gyu!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu