Warhammer: The End Times – Vermintide – Patkányirtás négyfős co-op FPS-ben

Négyfős, Left 4 Dead-stílusú, kooperatív akciójátékot fejlesztenek a jól ismert táblajáték alapján a Fatshark Games boszorkánykonyhájában. Az első infókat egy lengyel magazinból olvashatjuk. Némi meglepetés, hogy a jól ismert orkok helyett ezúttal vérszomjas patkányemberekkel csapunk össze.

A Finnországban rendkívül népszerű játékmagazin, a Pelaaja szerint a Warhammer: The End Times – Vermintide a négyfős kooperatív módra kihegyezett multiplayer akciójátékban hőseinket belső nézetből irányíthatjuk. A történet szerint Ubersreik városát elfoglalták a skavenek, az elfajzott patkányemberek. Négy hősre van szükség, akik a romba dőlt városba lovagolnak, és különböző küldetéseken keresztül szép lassan elzavarják onnan a skaveneket különböző küldetéseken keresztül.

További helyszíneken is kalandozhatunk majd: csapatunk többek között a Magnus toronyban és a Földalatti Birodalomban is megfordul majd, amelyek igazi kedvenc helyszínei a Warhammer fanoknak!

ps4pro.eu_warhammer-ps4_4

A „kövér cápák” patkányemberekről mesélnek

A Fatshark Games neve korábban a War of the Vikings című játékból lehet ismerős. A Warhammer: The End Times – Vermintide viszont egyértelműen a Left 4 Deadre hajaz, méghozzá olyan játékmenetbeli apróságokon keresztül is, mint az a tény, hogy ellenségeink nem ugyanazon a helyen spawnolnak, mint a legutóbbi menet során. Speciális, csak nagy küzdelmek árán elpusztítható skavenekkel is összeakasztjuk majd a bajuszt is, a többiek pedig horda módra ugranak a torkunknak. A fegyverek között érdekesség a forgócsövű pisztoly, amelyet a skaventől vehetünk majd el.

ps4pro.eu_warhammer-ps4_5

Szemet szemért a szemét patkányemberektől

A játékban öt karaktertípust találhatunk majd, melyekből kettőt osztottak meg eddig a fejlesztők: az egyikük a jól ismert boszorkányvadász (kedvenc karakterem volt anno a Warhammer Online-ban), aki állítólag gyűlöli a skaveneket, mert korábban kivágták az egyik szemét. Hősünk pisztolyokat és törőket használ.

A másik kaszt a tűzmágus, aki egy igazi boszorka: egy piromániás őrült vénasszonyról van szó, aki igazi „Firestarter”: tűzvarázslatokat használ, így nem csak másokat, de saját testét is képes felgyújtani. A karaktereknek saját történetük is van, melyeket ezúttal nem látványos átvezetőkön keresztül ismerhetünk meg, mert a készítők szerint ez megtörné a játékot. Hogy akkor mégis miből, az még nem teljesen világos. (Bár bevezető animáció azért nyilván lesz.)

warhammer-ps4-640x360

Kocsmázunk, sörözünk, fülelünk, küldetéseket vállalunk

A fejlesztők ügyeltek arra, hogy a küldetéseket állítólag igényes sztorival kössék össze, tehát nem egymás után pakolt hentelős pályák szerepelnek a játékban. Kis csapatunk a harcok előtt egy kocsmában iszogat, ahol vendégek beszélgetéséből tippeket csíphetnek el a városban folyó eseményekről. Az új küldetéseket is itt vehetjük fel, és összehasonlíthatjuk saját eredményeinket más játékosokéval.

Kalandjaink során a legyilkolt patkányemberek halott, szőrös mancsaiból különböző típusú fegyvereket téphetünk ki, a zsebeikben kutatva pedig különleges tárgyakat is találhatunk, ami azt jelenti, hogy loot is lesz a Vermintide-ban.

A játék hivatalos weboldalán további izgalmas információkat találhatunk.

-BadSector-


Tetszetős:

+ Left 4 Dead játékmenet
+ Klasszikus Warhammer univerzum
+ Ígéretesnek tűnő, pörgös akció

Neccesnek tűnik:

– Nem lesznek átvezetők
– Left 4 Dead klón?
– Eddig csak három helyszín 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu