Tovább gyűrűződik a Batman: Arkham Knight botránya [VIDEO]

Ha azt hittük volna, hogy simán csak… pocsékul fut a Batman: Arkham Knight PC-s portja, akkor hatalmasat tévedtünk. Több is van a háttérben a borzalmas portolás mögött. Egy Intel i7-3770K processzorral, 16 gigabyte memóriával és egy GeForce GTX 780 Ti GPU-val felszerelt PC-nek szinte csont nélkül kellene maximum beállításokkal elfuttatnia a Denevérembert, de még ezen sem jön össze. Kezdjük ott, hogy 30 FPS-sel fut a játék mindaddig, amíg egy konfigurációs filet nem buherálunk át, de ha át is írjuk 60-ra, a fentebb említett gépen egyszerűen nem lehet fenntartani a 60 képkockát, sőt, a legalacsonyabb beállításokkal is 40-re lezuhan 1080p felbontáson a NVidia Gameworks effektek nélkül is.

Az indoklás egyszerű: aránytalanul kerülnek a rendszerbe a textúrák és a geometria, így néhol messze 60 alatt, máshol meg – pl. jelenetek közben – 60 fölé ugrik a framerate. 60-70% procihasználat, 2.7 GB VRAM alacsony beállításokon.
De a poén az, hogy a legmagasabb beállításokkal IS hiányoznak effektek a PC-s verzióból a PS4-essel összevetve: kisebb depth of field, hiányzó átlátszóság az esőcseppekből (amelyek sem Batmanen, sem járművén nem jelennek meg), hiányzó SSAO effekt a fényekből.
Tehát összefoglalva: hiába a jobb hardver, amelynek elméletben izomból kéne elég magas szintet hozni – jobbat, mint a konzolok -, de az optimalizálatlan port ezt nem teszi lehetővé, hiszen ebből kispóroltak effekteket…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu