Tove Lo: Queen of the Clouds – Magasról lehet csak az igazit zuhanni

SPOTIFY – Kellemes, harmonikus dallamok és olyan ütemek, amik bármikor képesek megmozgatni, ha elegendő kávé tüzeli a szervezeted. Mindezek fellelhetők a 2014-ben kiadott Tove Lo (hihetetlen bátorságra valló civil nevén; Ebba Tove Elsa Nilsson), Queen of the Clouds albumában. Újabb Spotify TOP 50-ebe feljutott sztárról írunk.

 

Elsa Stockholmban született és tanult, eredményeit leginkább ritmikus gimnasztikában érte el. 2006-ban megalapította első rock-zenekarát, ami a Tremblebee nevet viselte. Ezen időszakban kezdte meg dalszövegírói pályáját is, amit zenéi hallatán úgy gondolom jobban is megerőltethetett volna. Legalábbis egy tehetséges dalszövegírónak nem feltétlenül kell énekesi pályára törnie, hiába a piszok jó csapat a háttérmunkálatokra. Mert mi is készülhet egy naiv szellem kitörési próbálkozásából? Így születik/született a Queen of the Clouds, Tove Lo debütáló albuma.
Tove-Lo-014

Szexre fel

Az album legelső felvonása a „Sex”(micsoda meglepetés!), amiben a kis Britney klón erotikáról, szexről, ex-barátokról és a kalandjairól igyekszik beszámolni a nagyérdeműnek. Mérsékelt szeméremmel… Ezen része az 51 perces relax kúrának egész pörgősre sikeredett (legalábbis Elsa igyekezett feltüzelt állapotában a hallgatóságra is hatni, viszont mire a hallgató eléri a 3-ik, 4-ik zeneszámot, azonképpen fog unatkozni, akár egy fára szorult lajhár). De még így is a Sex talán a legjobb része az albumnak, mondhatni a lelke mindennek, ahogy azt az a bizonyos filmcím is megörökíti.  Pörgős ütemek késztetik a hallgatókat némi ritmikus mozgásra, már ha a koffein adag továbbra is eleget tesz az ébrenlét szinten tartására.

Tove-Lo-015

Szerelmetes-tapsifüles

A második részünk az albumon a szerelem. (Mert, hogy előbb a szex, aztán a lamour, ugye férfitársak?) Az ütem lelassul, érzelmes dalszöveg következik, lágyan búgó dallamok kíséretében. Már ha képes vagy fenntartani az érdeklődésed az album második részéig. Elsa hangja ebben a részben tényleg csodálatossá válik, – talán a lassabb dalok jobban mennek neki – mikor ránk zúdítja első (és persze utolsó) szerelmét, a kínjait és szenvedését. Ennél a résznél igazi érzelmek bontakoznak ki, egész jó előadásban. Akármit is énekel meg dalaiban Tove a „Szerelem” epizódban, azt a hallgató feltételek nélkül elhiszi neki. (Főleg mert reméli a folytatás erősebb lesz.)

 

Szenvedj hát kis csillag!

A harmadik epizódunk pedig következetesség képpen a szerelem velejárója, és legtöbbször leváltója is, maga a nagybetűs „Szenvedés”. Mikor új csillagok érintik az eget, a hallgatóság könnyen megfeledkezik arról a csapatról, akik az énekeseket álló napokon keresztül, éjszakákon át segítik a legjobb hangszerelésekkel, elképesztő hangzás kreációkkal. Sok esetben a hangmérnökök, producerek több energiát és időt fektetnek bele egy-egy zeneszám megszületésébe, mint az énekesek maguk. Ezen albumban a háttércsapat sokkal több energiát fektetett a dalok elkészítésébe, és jóval több érzelmet is sikerült közvetíteniük, mint a mi kicsi-csini Elsanknak.

Távol a csillagoktól

Komolyan végig gondolva, Tove Lo egy újabb producer-termék, aki nem tud olyasmit mutatni, a hallgatóknak adni, amit a nagyérdemű ne tudna ezernyi más helyről, sikeresebb és jobb előadóktól beszerezni. Elsa nem egy kiemelkedően tehetséges énekes, csupán egy lány, elfogadható ének-hanggal és egy nagyon (meglepően „NAGYON”) jó csapattal a háta mögött. De egy jó csapat nem helyettesíti az egyediséget.

Mindent összevetve a Queen of the Clouds egy igazán unalmas album E.T.E.N. jóvoltából. Időnként egész pörgősre igyekezték össze dobálni, néha csigalassúsággal halad előre, és mielőtt észbe kapnál már végig is aludtad. Nem igen tudnám az innovatív zenék rajongóinak ajánlani.  Aki odáig van a könnyed popzenétől, talán megszereti.

-Kese-

Tove Lo: Queen of the Clouds

Zene - 8.1
Szöveg - 5.2
Saját stílusán belül - 6.1
Innováció - 4.3
Divatban - 8.1

6.4

ÁTLAGOS

Mindent összevetve a Queen of the Clouds egy igazán unalmas album E.T.E.N. jóvoltából. Időnként egész pörgősre igyekezték össze dobálni, néha csigalassúsággal halad előre, és mielőtt észbe kapnál már végig is aludtad. Nem igen tudnám az innovatív zenék rajongóinak ajánlani. Aki odáig van a könnyed popzenétől, talán megszereti.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu