Taylor Swift: Out of the Woods – Könnyű vérrel könnyű bukni

SPOTIFY – Amikor Taylor Allison Swift elindította zenei karrierjét, és megjelentette első dalait a zenekedvelők tábora csakhamar rákapott az ártatlan(nak látszó) szőke lánykára. Mind azt hittük, hogy kaptunk egy új, tehetséges énekest elképesztően jó hanggal. A debütáló albuma 2006-ban erős “korrekt” kategóriát képviselt, a későbbiekben megjelent négy album pedig hellyel-közzel képes volt hozni az első színvonalát. Kaptunk erősebb, gyengébb alkotásokat is, de talán egyik megbukott “nóta” sem ér fel Taylor legutolsó próbálkozásával, az év elején kiadott Out of The Woods-al.

A 2006 októberében kiadott “Taylor Swift” címet viselő dalgyűjtemény nagy áttörésnek számított az énekesnő számára. Olyan slágereket tartalmazott, mint a Mary Song, a Tim McGraw és a Stay Beautiful. Az első sikerek pedig elindították útján Taylor-t, és nem csak a zenei világban. Kipróbálta magát színésznőként is, először a Hannah Montana: The Movie-ban. Ugyan nem kaptunk tőle túl nagy teljesítményt, de a “Hannah” rajongók örültek az előadónak.

A 2016-os évben kézhez kapott Out of the Woods az eddigi legnívótlanabb dal, amit Taylortól hallhattunk.

Két évvel az első megjelenését követően egy újabb album érkezett a fiatal énekesnőtől. A Love Story-t is tartalmazó album egy középkategóriás kiadvány lett, bár a megemlített dal messze felülmúlta az elvárásokat. És ezen a ponton kezdődött meg a süllyedés. A zenerajongók egy rétege az album megjelenését követően hatalmas hype hadjáratba kezdett, aminek hatására a Taylor elé állított elvárások már túl magasnak bizonyultak számára.

A tehetséges dalnoklányból a megugorhatatlan akadályok egy határt nem ismerő botránykirálynőt varázsoltak. Több vele kapcsolatos cikket olvastam a neten, ahol Taylorra “Hollywood legnagyobb lotyója-ként” hivatkoznak. Ok, Taylor nem épp egy ártatlan kislány anyuci konyhájából. Erre a legjobb példa pedig a Bad Blood című száma.

A 2016-os évben kézhez kapott Out of the Woods az eddigi legnívótlanabb dal, amit Taylortól hallhattunk.

A nívótlanság magasfoka

A megemlített Bad Blood egy egész jóra sikerült alkotás volt a maga idejében, viszont sajnos a legtöbbek által még mindig ártatlan pici lánykának tartott Taylor egy olyan erősen “NEM ÚRIHÖLGYES” stílust vett fel, hogy ezzel hatalmas kontrasztot állított a rajongóiban kialakult kép, és a valóság között. Mikor először hallottam a dalt, nagyon csalódott voltam, mivel kénytelen voltam elfogadni, hogy az első albuma megjelenésekor megismert Taylor Swift már soha nem tér vissza.

A 2016-os évben kézhez kapott Out of the Woods az eddigi legnívótlanabb dal, amit Taylortól hallhattunk. Mélyebb tartalomra gondolni is vétek a dallal kapcsolatban, de az értékelhető dalszöveg és az élvezhető dallam is messziről elkerülik a produkciót. Az Out of the Woods egy egyszerű dallamos nyávogás, fülsértő dallammal és értelmetlen dalszöveggel. Nem tudom, hogy merre járhat a valódi Taylor Swift, viszont a most megjelent single-t biztos vagyok benne, hogy nem ugyanaz a lány énekelte fel, aki az énekesnő debütáló albumának dalait, vagy a Fearless trackjeit.

-Kese-

Taylor Swift: Out of the Woods

Zene - 6.2
Szöveg - 3.1
Stílusában - 3.7
Innováció - 1.3
Divatban - 6.3

4.1

GYENGE

Amennyiben adott a lehetőség, hogy elkerüld ezt a dalt, akkor ne habozz. Rémesre sikeredett.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu