PlayStation 4: Sikerült Linuxot telepíteni rá! [VIDEO]

A failOverflow névre hallgató csapat megpróbálta a lehetetlennek tűnő feladatot, azaz a Linux operációs rendszer feltelepítését a PlayStation 4-re. Részleteket még nem közöltek, de megvan a „ludas”, ami lehetővé tette számukra a saját oprendszer installálását – közölte az Engadget.

A WebKittel kapcsolatban talált a csapat egy bugot, ami hasonló lehet egy, már dokumentált lehetőséghez, miszerint a PS4 WebKit böngészőjén keresztül felszabadíthatnak folyamatokat, amellyel kb. egyenes ágon hozzá lehet férni az oprendszerhez. (Ez a Sony Orbis OS, amely egy Unix-hoz hajazó szoftverre, a FreeBSD-re épül.)

Hozzá kell tennünk azt, hogy ezt egy elég régi, egészen pontosan az 1,76-os firmware-en keresztül tudták elérni, miközben mi már a 3.11-est használjuk már pár hete. A videóban azért egy kis poént is láthatunk, ugyanis egy Gameboy Advance-es Pokémon játékot is futtatnak a Linuxon, amely viccesen PlayStation Versionre lett keresztelve.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu