Ubisoft + Nintendo NX = Reményteljes gondolatok

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a Nintendo NX-ről jelenleg egész jó véleménnyel rendelkezik.

Miközben a Ubisoft úton van a Vivendi-hatalomátvétel felé (talán már jövő héten is bekövetkezhet!), addig is a jövőbe tekint a francia cég. Guillemot az NX-ről az alábbiakat mondta egy Ubisoftos prezentáción, amin ő is részt vett: „Az új Nintendo konzol egy fantasztikus masina. Ez tényleg egy új megközelítéssel rendelkezik, miközben továbbra is megmarad Nintendónak. Megint valami újjal álltak elő. Imádjuk!” Az NX-ről bár még mindig nem hallottunk hivatalosan (fél évre vagyunk az állítólagos megjelenéstől…!), de a pletykák azt rebesgetik, hogy egy handheld-asztali konzol hibridként készül.

Guillemot azt is hozzátette, hogy az új konzol(ok) mindig lehetőséget ad(nak) a vásárlásra, ha egy nagyobb franchise, mondjuk az Assassin’s Creed tűnik fel az adott konzol(ok)on, és eközben a fejlesztőknek is lehetőséget ad(nak) arra, hogy több kockázatot vállaljanak. „Amikor konzolt váltanak, megfontolják azt, hogy jobb kipróbálni, mi készült az új gépre. Ez pedig nekünk lehetőséget ad egy korábbi IP-nk megváltoztatására, vagy új élményeket/IP-ket kínáljunk.” Ezt amúgy alá lehet támasztani a 2012-es ZombiU-val is, ami végül kikötött PS4/X1/PC-n is Zombi néven.

Oké, az első gondolatok biztatóak, de hosszabb távon mennyire fogja a Ubisoft támogatni a Nintendo NX-et?

– Forrás: Gamespot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu