380 százalékkal megemelkedett PlayStation 4-eladások az Egyesült Királyságban!

A PlayStation 4-et kapkodják az angolok, mint a cukrot, és ezúttal ez nem túlzás!

A Sony konzolját a szigetországban az október elsejével záródó hétre 380 százalékkal többen vásárolták, mint az azt megelőző hét során, írja az MCV UK. Ebből a masszív emelkedésből 359 százalékot a „régi” PlayStation 4 tette ki. Ezeken felül a PlayStation 4-ből 55%-kal többet vásároltak, mint az Xbox One-ból, pedig az „csak” 16 százalékot zuhant vissza. (Ebben az is közrejátszott, hogy a Microsoftnak meg egy 989%-os (!) ugrása volt a szeptember 24-éig tartó héten.) Az Xbox One S viszont a PlayStation 4 Slim előtt jár: 24%-kal többen veszik, mint a „kék” konzolt.

Miért ez a hirtelen kereslet a Sony konzolja iránt? A válasz egyszerű: a nagyobb üzlethálózatok, mint például a TESCO, a GAME, a ShopTo és az Argos ki akarta üríteni az alap PlayStation 4-készleteit. Eddig 260 font körül (~104 ezer forint) árulták a PS4-et, most ezt levágták 149-re (~60 ezer forint), miközben egy FIFA 17-et (!) vagy egy LEGO Star Wars: The Force Awakenst mellékeltek a konzol mellé, ezt az akciót pedig sokan ki is használták.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu