Új utakon jár a Grand Theft Auto nagypapája

Egy korábbi Rockstar-főnök visszatérésére készül.

Leslie Benziesről legutóbb akkor hallottunk, amikor a Take Two-t perelte a kényszerített eltávozása miatt – a Rockstar North elnöki székéből kellett felállnia. Azóta történt egy és más. A Scotsman szerint Benzies öt céget is alapított, ezek közül három nevet megemlítünk: Royal Circus Games Limited, Starship Group, Everywhere Game Limited.

Ezek közül a „királyi cirkuszt” kell kiemelni, hiszen úgy lett levédetve a név, hogy ez a cég konzolokra, PC-re és mobil platformokra készítene játékokat. S ha már a játékokat is megemlítettünk, az első neve Time For A New World (Itt az ideje egy új világnak, szabadabb fordításban) lehet, hiszen Benzies ezt is levédette a #TFANW hashtaggel együtt.

A Grand Theft Auto sikerében kiemelkedő szerepet kapott Benzies talán ezzel a címmel is a Rockstarnak döf oda. Ne feledjük, Benzies először a GTA III-nak volt a producere azok után, hogy 1999-ben csatlakozott a csapathoz; a játék pedig az első 3D-s Grand Theft Autoként elképesztően megindította a franchise sikerét. Lehet, hogy a történelem megismétli önmagát?

Talán a VR is szerepet kaphat az új projektben. No igen, VR: a negyedik megemlítendő cég a VR-Chitect Limited, ami VR-tematikájú hardvert (?!) és szoftvert készítene. Grand Theft Auto-stílusú projekt a virtuális valóságban? Ütne.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu