Project Scorpio: teljesítmény vagy minőség?

A Digital Foundry újfent megvizsgálta a Microsoft új jövevényét.

A Microsoft ezúttal egy egyszerűnek tűnő megközelítéssel élt a Project Scorpio megalkotása közben: a fejlesztők legyenek képesek a konzol erejét a lehető legkönnyebben kiaknázni. Igaz, ez nem teljesen lesz érvényes a már megjelent Xbox One-os játékokra: lesz olyan cím, ami az első napon képes lesz az eredeti 900p-s felbontás helyett 2160p-n (azaz 4K-n) működni, de mások esetében ehhez egy kis munka is szükségeltetik. Vannak ugye 720p-s címek is, ezek checkerboard megoldással lehetnek 4K-ra felskálázva.

A 31%-os CPU-tuning egy másik opciót is lehetővé tehet a fejlesztőknek: a 900p30-ból meg tudják oldani azt, hogy 1080p60-ra húzzák fel a Project Scorpión a játékukat – ez főleg a kompetitív játékok esetében (FPS, szimulátor és bunyós cuccokra gondolunk első körben) lenne hasznos. Az is megoldható, hogy a checkerboard felskálázásnak köszönhetően főleg a grafika kaphat egy alapos gatyábarázást.

A Project Scorpión a játékosokat meg kell (!) kérdezni arról, hogy a konzolon futó játék esetében a teljesítményt, vagy a minőséget választják, és ezen túl képesek lesznek arra is a kontrollert ragadók, hogy 4K-ban, 60 fps-sel rögzítsék a videóikat.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy az E3-on miként mutatják be majd a konzolt. Csak ne az legyen, mint az Xbox One leleplezésekor: sports, sports, TV, TV, TV, sports… de tetszetős viszont a devkit, nem?

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu