Hatalmas sikert aratott a Rocket League!

Naponta is elég sokan játszanak a Psyonix – főképp Európában népszerű – címével.

A játék pénteken lett két éves, és a sikerben közrejátszott az is, hogy a PlayStation Plus-előfizetőknek kapásból ingyen jelent meg a Rocket League 2015 júliusában. Persze a kezdeti siker nem volt csak ideiglenes! Az autósfoci ugyanis már 33 millió (!!!) játékosnál tart, és napi szinten is 1,6 millió játékos száll be egy-két meccsbe. (És gondoljunk bele, hogy ez csak a PlayStation 4/Xbox One/PC hármasa – lesz Nintendo Switch port is az év vége felé, és ez biztos meg fogja nyomni az eredményeket.) Hetente 3,3, havonta pedig 6,1 millió játékos, eddig összesen 1,5 milliárd (!) meccs, és az aktív játékosok az utóbbi évben 41%-ban PS4-esek voltak (32% X1, 27% PC).

Ez igen, nem rossz eredmény a Psyonixtól. Gratulálunk, és aztán halljuk azt egy év múlva, hogy már ötven milliónál járnak – a Switch miatt erre van is esélyük, mégpedig nem is kevés.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu