Half-Life 3: ha elkészült volna, csalódtunk volna benne!

„Megjelent a Half-Life 3… installálom” – hallható a Terézanya, csapjad nevű kultikus klasszikus videóban. Sajnos azóta sem jött ki a Valve játéka.

Marc Laidlaw, a Half-Life széria korábbi vezető írója az Arcade Attacknek adott egy interjút, ahol elárulta, hogy bár nem volt eldöntve, hogy Half-Life 2: Episode Three vagy Half-Life 3 jönne, de már a történetre volt elképzelés: nem lett volna konkrét befejezés és a rajongók egy kis cliffhangert láttak volna a játék végén. (A Halo 2-nek sem nagyon jött ez be…)

„Nem áll érdekemben, hogy visszamenjek [a Valvehoz]. Voltak ötleteim az Episode 3-hoz. Ezek mind arra törekedtek volna, hogy elvigyék a sorozatot egy adott pontra, ahol elléphettem volna tőle és átadhattam volna a következő generációnak. Egyfajta resetben reménykedtem a HL2 és a HL3 között, ami olyan drámai váltás lehetett volna, mint az első két rész között. Őszintén nem tudom, hogy bárki más hasonlóan gondolkodott-e, de nekem fontos volt, hogy teljes szabadságot adjak át annak, aki tőlem öröklötte volna a sorozatot úgy, hogy a személyes történetszálaim elvarrásra kerültek volna. Sajnos nem volt erre lehetőségem, de sose gondoltam előre a Half-Life 3-ig, kivéve, ha azt mondod, hogy az Episode 3 és a Half-Life 3 ugyanaz volt.

Azt mondom, hogy mindegyik rész befejezés nélkül ért volna véget… voltak pletykák arról, hogy az Episode 3 vagy a HL3 befejezte volna Gordon Freeman történetét, de nem hiszem, hogy ez pontos lenne. Az Ep3-mal a célom az lett volna, hogy a HL2-höz köthető történetszálak befejezésre kerüljenek, szóval véget ért volna az egész, mint az első két játék esetében, miközben Gordon egy meghatározhatatlan űrben várt volna a következő játékra – egy cliffhanger egy másik után.”

Ez bizony elég csúnyán hangzik…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu