Xbox One: hogyan (és mikor) fog működni egérrel és billentyűzettel?

Erről mi is elfeledkeztünk.

Hónapok óta már arra várunk, hogy normális egér- és billentyűzettámogatással rendelkezzen a Microsoft konzolja. Ezzel kapcsolatban a WindowsCentralnak elmondta Mike Ybarra (az Xbox és a Microsoft gamingért felelős alelnöke) a PAX Westen elmondta, hogy „biztosan jönni fog” a PC-n megszokott eszközök támogatása az Xbox One-on is, de tudja azt is, hogy a kontrollereseknek hátrányuk van az egér/billentyűzet párossal szemben.

„Okosaknak kell lennünk abban, hogy miként vitelezzük ezt ki. A legtöbbjét a fejlesztőkre hagyjuk. Sokan mondják nekem Twitteren, hogy ezt nem teheted meg, mert nem fair – ezt megértjük. Két platformot futtatunk: a Windows-t és az Xboxot.

Ha egy kompetitív játékod van, az emberek valószínűleg azt az opciót választják, hogy más, egérrel és billentyűzettel játszókkal, vagy csak kontrolleresekkel kerüljenek össze. Szóval hamarosan látni fogjátok az első egér/billentyűzetet támogató játékainkat – nem jelenthetem még be, hogy mi ez, de hamarosan igen. Aztán a fejlesztőkön múlik, hogy kihasználják-e a lehetőséget, vagy sem.”

Időhúzásnak tűnik – nem lehetett volna korábban, mondjuk már 2014-ben megoldani ezt?!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu