PlayStation 4 vs. Nintendo Switch: újra a Sony győzedelmeskedett!

A tendencia nagy eséllyel folytatódni fog még egy kis ideig.

Ne kerteljünk – Japánban, a Sony és a Nintendo hazai pályáján mostanában főleg a Switch uralta az eladási listákat (és ez nem túlzás), de a január 15-e és 21-e közti héten is, sorozatban már másodszor a PlayStation 4-ből fogyott a legtöbb. Íme a Media Create heti hardveres toplistája (ami a japán oldalon még nem frissült):

  1. Switch – 43,027
  2. PS4 – 37,572
  3. PS4 Pro – 14,935
  4. New 2DS XL – 7,302
  5. PS Vita – 4,256
  6. New 3DS XL – 3,563
  7. Xbox One X – 1,285
  8. 2DS – 1,250
  9. Xbox One – 103

A PlayStation 4 Pro-val együtt 52507-et adtak el a Sony konzoljából, ami túlmutat a Switch eredményein. Érdekes, hogy az Xbox One X-ből nem egy/két számjegyű mennyiséget adtak el – itt nagy eséllyel a nagyobb elérhetőség segített… de még mindig messze a PlayStation Vita mögött végzett az eddigi legerősebb konzol!

A helyzet csak jobb lehet a Sony-nak, ugyanis 26-án világszerte megjelenik a Monster Hunter World, ami a Switchre nagy eséllyel nem fog később sem elkészülni (korábban írtunk róla, hogy miért… és Xbox One-ra ott meg sem fog jelenni), de az is valószínű, hogy sokan előre betáraztak a PS4-ből, hogy ne legyen készlethiány.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu