God of War: a The Last Of Us volt a mérce!

Cory Barlog, a játék rendezője több részletet is elárult a néhány hét múlva megjelenő PlayStation 4-exkluzívról.

A Glixelnek például elmondta, hogy miért is nincs alcíme az új God of Warnak: „[mert] így egy belépő játék lehet bárkinek. Játszhasz vele anélkül, hogy bármelyik előző God of War részt ismernéd. Az első élményed a franchise-zal ez a rész lehet, és arra is késztethet, hogy visszamenj az előző játékokhoz.”

Ez azért is lehet fura, mert a régebbi felvonások a görög, nem pedig az északi mitológián alapulnak, ott főképp a hentelés volt a főszerepben, és már kameranézet is volt… ja, és Kratos ott még nem apaként kaszabolt. Most inkább történetfókuszált címről van szó, ami miatt nem csoda, hogy ezt mondja Barlog: „A The Last of Us a mérce. Minden, amit a Naughty Dog csinál, annak tekinthető. Ugyanaz az alapvető vágyuk, mint nekem, amikor egy játékot megközelítek [fejlesztésileg]: hogy elmondjanak egy egyszerű történetet, de összetett karakterekkel tegyék azt.”

Megtudtuk azt is, hogy négy nehézségi szintje lesz a God of Warnak. A legkönnyebb azoknak szól, akik csak a világ felfedezésére és a történet megismerésére törekednek – a harcnak itt nem lesz szerepe. A második és a harmadik a normal és a hard megfelelője, de a negyedik, a Give Me God of War már megérdemli, hogy részletezzük – ennek külön elmentése lesz, nem engedi majd, hogy könnyebbre váltsunk, és nem csak annyi az egész, hogy több (és több életerővel rendelkező) ellenfél lesz! „Egy halom dolgot csináltunk, hogy egy valódi kihívás legyen, nem pedig csak egy cinikus növekedés [a nehézségi szintben]. Az ellenfelek mind meg lettek változtatva. Módosítottuk a támadási sémájukat, teljesen más az egész,” mondja Barlog.

Barlog a Daily Starnak még elmondta, hogy fontolgatja a Sony Interactive Entertainment Santa Monica, hogy egy fotó módot bepakoljanak a játékba. „Ennek valami igazán menőnek kell lennie, mivel az emberek eléggé felemelték a mércét a fotó móddal. Nem beszélek most sokat róla, mert úgy gondolom, valami tényleg király dolgot kell összehoznunk.” Szóval később, egy patch formájában ez is érkezhet.

A God of War április 20-án érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

Forrás: Glixel, VG247, Daily Star

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu