PlayStation 5: megindult a chipgyártás – akár hamarabb is érkezhet!

A 7 nanométeres chipek nagyobb kapacitású gyártása megkezdődött – ez elengedhetetlen lesz a következő PlayStation konzol számára!

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (innen rövidítjük TSMC-re!) elkezdte komolyabban gyártani ezeket, ami azt jelenti, hogy valaki már megrendelte őket. Ez a cég a Sony lehet – a TSMC elnöke, C. C. Wei egy pénzügyi jelentés során felsorolta, hogy milyen kategóriájú eszközök használhatják a kisebb, erősebb hardvert, és bizony a listában megemlítésre került a „gaming” szó. Tehát videojátékhoz használt eszközhöz is gyártanak már 7nm-es chipeket…

Korábban már írtunk arról, hogy a PlayStation 5 az AMD Naviját és a Zen 2 processzorát vetheti be, és bizony mindkét technológia 7 nanométeres chipeket alkalmaz. A kettőt nehéz nem összekötni, és ha mindkét hardverelemből elég kerül a TSMC-től a Sony birtokába, akkor már megkezdődhet akár a konzol gyártása is.

A PlayStation 5 nagy eséllyel 2020-ban érkezhet, de a 2019-es év sem tűnik olyan lehetetlennek…

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu