Beperli a Telltale-t a korábbi vezérigazgatója!

Kevin Bruner szerint a Telltale a szerződésükben leírtakat nem biztosította számára.

Bruner, aki 2004-ben alapítóként is jelen volt már, még tavaly márciusban távozott már-már viharos körülmények között az epizodikus játékokra szakosodott fejlesztőktől (akiknek 2015 januárja óta volt vezérigazgatója), és nem hagyja annyiban a múltat, ugyanis beperli a Telltale-t, mégpedig szerződésszegés vádja miatt!

A Marin Independent Journal arról ír, hogy Bruner még februárban nyújtotta be a keresetét, ami a pénzügyi titoktartás és bizalmasság miatt erősen megszerkesztett állapotban hozzáférhető. Szerinte a Telltale-nek kötelessége lett volna segíteni őt a birtoka, vagyona értékesítésében, ami után nem sokkal a cég mindennemű kommunikációt megszakított vele, így a volt vezérigazgató úgy véli, hogy a Telltale nem tartotta be az előírtakat. Bruner azt állítja, a Lionshead 2015-ös befektetése után néhányan a Telltale üzleti modelljének megváltoztatása iránt kezdett lobbizni, és őt is le szerették volna váltani a vezérigazgatói posztból. „A nettó értéke annak, hogy Bruner állítólag az igazgatóságból eltávolították, az nem más, hogy Bruner nem kapott releváns betekintést a menedzsmentbe, illetve a Telltale anyagi állapotába, részvényeinek értékébe,” írja a vádirat.

A Telltale reagált is: a cég szerint megalapozatlan Bruner vádja, és szerintük így kíván bosszút állni a cégen, ami már most is „anyagilag megterhelt állapotban van”, és jelenleg épp a Bruner utáni – szerintük zuhanást produkáló – időszakból kívánnak visszafordulni. Egy alkalmazott szerint úgy érződött számukra, hogy Brunernek fejlesztik a játékokat, és az ő ízlése szerint gyúrták a játékmenetbeli elemeket, a hangulatot, de még a karaktereket is, akiket bennük használtak…

A Bruner-Telltale ügy július 17-én kerül ismét a bíróság elé.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu