Assassin’s Creed: Odyssey: Twitteres és Reddites válaszokból infoáradat

A Ubisofttól Jonathan Dumont, az Assassin’s Creed Odyssey kreatív rendezője ezúttal a Twitteren és Redditen válaszolt kérdésekre, így többet is elárult a következő Assassin’s Creed játékról.

Mivel egy rakat tweetről van szó, ezúttal nem szeretnénk egyesével linkelni őket, de mivel elég sok újdonságot elárultak a görög kalandokról, talán érthető is. Megtudtuk, hogy teljeskörű küldetésnaplónk lesz, és egyes eltérő dolgoknak önállóan fogja követni a fejlődését, teljességét a játék (pl. itt arra lehet gondolni, hogy hány rejtett tárgyat találhattunk meg egy adott kategóriában). A teljesen dinamikus időjárással rendelkező (és így a viharban való evezéssel nagy kihívást ígérő) játék megfordítható borítóval jön lemezes kiadásban, függetlenül attól, hogy melyik változatot és melyik platformon tesszük – az első borítón Alexios, a hátsón Kassandra lesz. Ők a játék férfi és női hősei.

A játékhoz készülő regényben lesz egy kánon Kassandra utazásáról, de az Assassin’s Creed Odyssey-ben mi határozzuk meg az utunkat, így nem lesz jó és rossz döntés sem. Leonidas dárdáján kívül több Pieces of Eden tárgy is lesz a parkour elemeket is tartalmazó játékban, ami hét eltérő környezettel fog rendelkezni – mindegyiknek másik hangulata és érzése lesz. Megismételték, hogy a párbeszédekben a döntéseink a befejezésre és a küldetések végkimenetelére is hatással lesznek (és persze lesz románc is, amiből bármikor ki lehet lépni – mondjuk, Mass Effect lesz ez… vagy nem, mert a románcjelenetek során a ruhánk rajtunk marad… oké, Ride to Hell Retribution is lesz ebből…). A felbérelt NPC-ket figyelemelterelésre és harcra is bevethetjük, a hajónkat, annak fegyvereit, és annak eltérő perkeket is magával hozható brigádját pedig fejleszthetjük is.

A Redditen is feltűnt pár új részlet: a karakterünk több állatot is megcirógathat és megszelidíthet (lesz egy Phobos nevű, meglovagolható ló is), de macska nem lesz a játékban. A napjainkban játszódó történetrészlet kötelező lesz, és a döntéseink révén akár több is feltűnhet belőle az új Assassin’s Creed Odyssey-ben, ami az Originshez képest több tartalommal fog rendelkezni, és nagyobb területe is lesz, igaz, ennek a felét tenger fogja alkotni. A legtöbbször a felszerelés nem lesz véletlenszerűen elhelyezve, és ha egy teljes készletet összeszedünk belőlük, bónuszt kapunk (pl. több sebzés perk). Olyan képességeket is megnyithatunk, ami a játékstílusunkhoz passzol, így lehetünk csendes, szerény, vagy nagyzó assassin is. Ejtőernyők nem lesznek, a karakterünk kinézetét nem szabhatjuk testre, ám a felszereléssel módosíthatjuk valamelyest.

Az Assassin’s Creed Odyssey-t Dumont szerint az teszi AC játékká, hogy az ilyen címek mindig egy fontos dolgot adnak elő a történelemből – ezúttal a peloponnészoszi háború kerül elő, így Szókratész és Hippokratész is felbukkan, és előbbivel akár vitatkozni is lehet az új párbeszédrendszernek köszönhetően. Dumont szerint a tengeri csatáknak és hajóknak bár fontos szerepe lesz, de nem annyira mint a IV: Black Flagben, sőt, sokkal inkább árkádos, egyszerűsített lesz, és az eltérő korszak miatt nagyobb hangsúlyt kap a másik hajó kettétörése és a nekirongyolás. Ágyúk helyett gerelyek és nyilak mennek hajók között ide-oda.

Az Assassin’s Creed Odyssey október 5-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu