Nincs évekre a Cyberpunk 2077 megjelenése?

Egy lengyel elemző cég szerint a CD Projekt RED játéka közelebb van a megjelenéshez mint mi azt hinnénk…

A Vestor Dom Maklerski elemzése itt található, ha tudnánk lengyelül. Ha nem, itt a Reddit, ahol egy kommentelő lefordította a minket érintő bekezdést, amit most magyarra átfordítunk:

Cyberpunk 2077 vs. Red Dead Redemption 2: Továbbra is 2019 negyedik negyedévére (2020 január-március vége!) gondoljuk a megjelenési időszakot, és csak ebben a negyedévben 19 millió példányban fog elkelni, ami kb. 525 millió dollárnyi jövedelmet jelent. […] A bizottság megerősítette, hogy a CD Projekt RED számára a minőség a lehető legfontosabb, és a Cyberpunk 2077 legalább olyan részletes és minőségi lesz, amilyen a Red Dead Redemption 2. Összehasonlításképp, a RDR2 725 millió dollárt hozott össze csak a megjelenés utáni első három napban, 15 millió kelt el nyolc nap alatt, és összesen 17 millió tizenkét nap alatt (az adatok a Take-Two-tól származnak). A játék csak PlayStation 4-re és Xbox One-ra jött ki, és ezt figyelembe véve, a Cyberpunk 2077-es előrejelzésünk igencsak visszafogott, ugyanis a játék egyszerre jön ki konzolokra [PlayStation 4 és Xbox One] és PC-re. Továbbá úgy hisszük, hogy a cyberpunk/sci-fi világ sokkal népszerűbb lesz a játékosok körében a vadnyugathoz képest.”

Persze ez csak egy pénzügyi jelentés/elemzés, és ebből nehéz komoly következtetéseket levonni, de szerintük maximum másfél évre van a Cyberpunk 2077 megjelenése, így a next-gen megjelenések kizártnak tűnnek… hacsak a „PlayStation 5” / „Xbox Scarlett” portok (nem hivatalos nevek a next-gen konzoloknak!) nem később jönnek. (Ez a Grand Theft Auto V-nek is bevált…)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu