Hivatalos eladási adatok a PlayStation 4-ről: jobb eredmény a pletykáltnál?

A 90 milliós számhoz képest vajon a hivatalos szám magasabb vagy alacsonyabb lett-e?

A Sony Interactive Entertainment közleménye szerint a korábban említett 90 milliós pletykált adatot elég szépen felülmúlta a PlayStation 4 – december 31-ével bezárólag ugyanis 91,6 milliót hozott össze a már több mint öt éves konzol. A karácsonyi időszakban 5,6 millió konzol fogyott, míg játékokból 50,7 millió, amivel összesen már 876 millió kelt el (digitálisan a PlayStation Store-on keresztül és lemezes formában egyaránt). (Tehát átlagban egy konzol mellé kicsivel több mint kilenc játék ment el, a PS4 élettartama során pedig kilenc és fél az átlag.)

A szeptemberben megjelent, és azóta a season passát letudó Spider-Manről is közölt egy adatot a Sony, igaz, itt november 25-éig mérték csak az adatokat. Ettől függetlenül két és fél hónap alatt több mint kilenc milliónyit sikerült eladni az Insomniac Games játékából, ami elismerésre méltó. A végére egy PlayStation Plus-adat, amit John Kodera, a Sony Interactive Entertainment elnöke mondott a sajtóközleményben: november végére 90 milliónál is több előfizetőjük volt.

Gratulálunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu