Tovább folytatódik a Starbreeze rémálma: egy kiadói licensszel kevesebb!

A svéd céget igencsak megviselte a The Walking Dead-okozta pénzügyi kudarc, így egy játék kiadási jogaitól megszabadult…

A Starbreeze egy közleményben tudatta mindenkivel, hogy a régóta várt, ígéretesnek tűnő System Shock 3-at mégsem ők fogják kiadni, ugyanis a kiadási jogokat visszavásárolta tőlük az OtherSide Entertainment (ahol a veterán, legendás Warren Spector is dolgozik – ő már az első rész producereként is közreműködött a franchise elindításában!). Ez azt jelenti, hogy miután 2017-ben a Starbreeze felvette a kiadói posztot (és eközben finanszírozta is valamelyest a System Shock 3 fejlesztését), erről anyagi okok miatt lemondott.

„Úgy vélem, hogy ez a legjobb megoldás számunkra, viszont ez szomorú, hogy nem tudjuk az OtherSide-dal befejezni a projektet. A System Shock 3 egy fantasztikus cím, amin az ipari legenda Warren Spector is dolgozik, és alig várom, hogy láthassam megjelenni a játékot,” mondta egy sajtóközleményben Mikael Nermark, a Starbreeze ideiglenes vezérigazgatója.

A Starbreeze megtartja a Psychonauts 2 kiadási jogait (ezen ugye Tim Schafer csapata ,a Double Fine Productions dolgozik), de kérdéses, hogy meddig? (Ez a kérdés a Mohawk Games 10 Crownsára is vonatkozik…)

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu