Hatalmasat dobott a PC-n elérhető raytracing a Heavy Rain hangulatán! [VIDEO]

Úgy látszik jót tett a Quantic Dream játékainak, hogy kiszabadultak a Sony-exkluzivitás béklyóiból, mert így olyan grafikai megvalósítást is elérhettek, amely PlayStation konzolokon korábban elképzelhetetlen volt. Ennek iskolapéldája a korábban PS3-ra, majd a remaster révén PlayStationre megjelenő Heavy Rain, amely PC-n valódi 4K-s felbontást, és raytracinget is kap majd – természetesen a megfelelő hardver szükséges ezek megjelenítéséhez.

Ahogy a videón is láthatjuk: az éjszakában megvilágított felületek, a pocsolyák, a tükröződés és egyéb raytracingnek köszönhető látványelemek rendkívül feldobják a Quantic Dream korábban csak PlayStationön elérhető játékát. Ehhez olyan technikai megoldások is hozzátartoznak, mint az utcai lámpák, amelyek távolabbi tárgyakat is elérnek, még inkább hangsúlyozva azt az érzést, hogy valódi helyszínen járunk, ugyanakkor ez még nem ront a Heavy Rain eredeti atmoszféráján. Ugyanez igaz a belső helyszínekre is, amelyek sokkal élethűbbek.

A Heavy Rain június 27-én tudja majd megmutatni teljes egészében, hogy a Quantic Dream fejlesztői mire képesek egy PC-s csúcstechnológiával felvértezett otthoni gépen, ugyanis ekkor kerül majd fel az Epic Games Store webáruházába a játék. Rövidesen pedig a Beyond: Two Souls és a Detroit is hasonló ráncfelvarrást kap PC-n.

A Heavy Rain nem egy hagyományos értelemben vett „játékról” van szó: a Heavy Rain inkább egy interaktív bűnügyi film, melyben négy különböző karaktert irányítunk, akik az „Origami gyilkos” után nyomoznak. Ez a sorozatgyilkos kisgyermekeket öldököl, a holttesteknél pedig egy-egy origami figurát is hátrahagy – mintegy aláírásképpen. Az általunk irányított négy hős különböző indokból ered a gyilkos nyomába – egyikük sem a hagyományos értelemben vett videojátékos karakter.

Tehát ez kifejezetten felnőtteknek készült, súlyos hangulatú krimi, zseniális, a Hetediket idéző történettel, és egészen eredeti játékmenettel. Nem a hagyományos értelemben vett módon irányítjuk ugyanis karaktereinket, hanem speciális mozdulatok segítségével.

A Heavy Rain teljes tesztjét itt olvashatjátok.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu