Eggyel kevesebb a Private Divisionnek: más kiadója lesz a Darkbornnak! [VIDEO]

Váratlan lépés: a Take-Two indie kiadóágazata, a Private Division az első négy bejelentett címe közül egyet ejtett!

A három játék, ami továbbra is marad a Private Divisionnél, az az Ancestors: The Humankind Odyssey (az Assassin’s Creedet megalkotó Patrice Désiletstől), a Disintegration (a Halo társalkotójától, Marcus Lehtotól), és a The Outer Worlds (az eredeti Fallouton dolgozó Tim Cainnel és Leonard Boyarskyval az élen). A négyes számú, akció-fantázia műfajú alany, amin David Goldfarb (a Battlefield 3 vezető tervezője, később pedig a Payday 2 rendezője volt) dolgozik, eredetileg Project Wight néven lett bejelentve, de idén áprilisban Darkborn néven újra be lett jelentve, kikerült a listáról – a The Outsiders, a Darkborn fejlesztőcsapata most másik kiadóhoz szegődhet.

„A Private Division felfüggesztette a kiadói megállapodását a The Outsidersszel a tavalyi év végén. A megállapodás befejezése utáni pár hónapban is anyagilag támogattuk a stúdiót, de David Goldfarbnak és a tehetséges csapatának a lehető legjobbakat kívánjuk a játékukkal és a jövőbeli terveikkel kapcsolatban,” írta a Private Division a GameSpotnak eljuttatott közleményében. Nem tudni a hivatalos indokot a két fél elválása között, de az anyagiak közrejátszhatnak benne. A weboldalukon már nincs is rájuk utalás, de a kiadó videójában még ott vannak.

Anders Patterson, a The Outsiders vezérigazgatója azt mondta a GameSpotnak, hogy a nyár vége után több részletet fog a svéd stúdió közölni. (Talán önmaguk adják ki a játékukat?) A weboldaluk jelenleg nem működik – itt egy kis rebranding zajlódik, ugyanis a Twitter-fiókjuk már a MonsteryGames handle-t használja. Benjamin Cousins, aki korábban a DICE-nál dolgozott, a blogján elárulta, hogy már nem ő vezeti a The Outsiderst (hanem Patterson), de fő részvényesként megmarad a stúdióban, miközben ő egy másik svéd stúdió, az Isbit Games vezérigazgatója lett.

A Darkbornban a GameInformeren olvasottak szerint egy szörnyet irányíthatunk majd, amit egy olyan frakció (The Pale Ene0my – Falfehér Ellenség) üldöz, ami ezeknek a lényeknek a holttestével vérrituálét hajt végre. Ez papíron jó és a 16 perces játékmenet is korrekt… de nem tudjuk, mikor fog a játék megjelenni.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu