Call of Duty: Modern Warfare: dedikált szerverekkel fog rendelkezni!

Az idei Call of Duty: Modern Warfare nem fog peer-to-peer (P2P) megoldást alkalmazni a multiplayerben.

Az Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty: Modern Warfare a PlayStation 4, Xbox One és PC közötti cross-playt dedikált szerverekkel fogja megtolni, így nem az lesz, hogy egymáshoz kell csatlakoznunk, amit az követhet, hogy a hosztoló megunja, kilép a játékból, és az egész meccs borul a kukába a balkáni lendülettel. Az Activision Blizzard szervereket biztosít a játékosoknak, ami papíron jó lehet, de gyakorlatilag a szerverek számán fog múlni a multiplayer minősége, és emellett még igencsak kérdéses lesz az, hogy vajon az évek óta nem éppen tökéletes netkód miként fog funkcionálni a 2019-es Call of Duty-ban. Biztos ott lesz a megszokott első napi szervertúlterhelés miatt el nem érhető multiplayer…

A cross-play miatt még lehet másról beszélni – itt korábban volt már arról szó, hogy az általunk választott periférián múlik, hogy kikkel kerülünk össze: ha egérrel és billentyűzettel játszunk, más, hasonló cipőkben járókkal kerülünk össze, és ha kontrolleren lövöldözünk, akkor opcionálisan az egér-billentyűzet kombósokkal kerülhetünk össze majd. (És a meccsek elején rögzíti a játék, hogy mit dugtunk be – nem lehet meccs közben váltogatni.)

Ezt a konzolok felé kitekerve: az Xbox One esetében már rendszer szintű támogatás van az egérnek és a billentyűzetnek, így a Microsoft konzoljával rendelkezők könnyen „PC-síthetik” a játékmenetet az Infinity Ward játékában. És vajon a PlayStation 4-nek mi  helyzet? Erről konkrétan Joe Cecot, a fejlesztők multiplayer dizájnrendezője a PlayStation Blogon írt pár gondolatot: „Az egyik fő dolog, amire a matchmakinget tervezzük, az a periféria választásán alapul. Eltérő perifériákat is támogatunk, úgyhogy ha szeretnél a PlayStation 4-edbe egy billentyűzetet [és egeret] csatlakoztatni, megteheted.” Tehát itt nem túlzottan valószínű, hogy komoly lemaradásba kerülhet a PlayStation 4 az Xbox One ellen.

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-re.

Forrás: Comicbook, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu