[GC 2019] Az első képek a XIII remake-ből

Tizenhármas hamarosan a modern konzolokon is blam, blam, blam, el fog lőni pár tárnyi töltényt a XIII remake-ben.

Azért csak annyit írunk, hogy hamarosan, mert két hete jelentette be a Microids, hogy a fejlesztőknek több idő szükségeltetik a XIII remake megfelelő minőségre emeléséhez – „Lenyűgözött minket idáig a PlayMagic munkája. Ez a plusz fejlesztési idő szükséges ahhoz, hogy elérjük az a kifinomított szintet, amit megcéloztunk. A bejelentést a közösség elsöprően fogadta, és biztosra megyünk, hogy a rajongóink számára a lehető legjobb minőségű játékot hozhassuk el,” mondta anno egy közleményben a Microids. Mi pedig csak a fejünket fogtuk.

„Bújj „Tizenhárom” bőrébe. Ő egy tehetséges katona, aki elvesztette emlékeit, és azzal vádolják, hogy ő ölte meg az Egyesült Államok elnökét. Sérülten és amnéziától szenvedve térsz magadhoz Brighton Beachen, és csak egy kis kulcs, illetve a kulcscsontod melletti XIII tetoválás az egyetlen nyomod. Most az a feladatod, hogy válaszokat keress a szóló kampány harmincnégy pályája során. Ne aggódj, az utad során megtalálod a megfelelő fegyverarzenált is,” mondja a játék hivatalos jellemzése.

A XIII-at anno a Ubisoft adta ki (valószínűleg hagyták elévülni a licenszüket – ez ritkaság mostanában, pláne ilyen nagyobb kiadótól…), mégpedig 2003-ban a PlayStation 2, Xbox, PC hármasra, de később ezt a három kiadást a Nintendo GameCube és Mac OSX port követte. A cel-shaded FPS nagy sikert aratott (anno, még 2007 októberében a GameStar is teljes játékként jött ki az akkori nagy dizájnváltás és 8. születésnap során), és emiatt talán várható is volt, hogy egyszer visszatér Jason Fly (ő lenne XIII). A képeket a Microids a Facebookon tette közzé.

A XIII remake valamikor 2020-ban fog megjelenni (nem biztató azokhoz képest, hogy először november 13-át tűzték ki…), mégpedig PlayStation 4-re, Xbox Onera, Nintendo Switchre, PC-re és Macre. Reméljük, hogy lesz olyan sikere, hogy aztán folytatás készüljön. Elvégre a Microids az Asterix & Obelix XXL-szériával meglépte ezt, úgyhogy miért ne kerülhet erre sor?

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu